Öğrencilerini Taciz Ettiği İddia Edilen Öğretmene 61 Yıl Hapis Cezası
Konya’da ilköğretim 6. ve 7. sınıflarda okuyan kız öğrencilerine cinsel tacizde bulunduğu öne sürülen öğretmene 61 yıl 10 ay 10 gün hapis cezası verildi.

Mahkemede savunma veren ve taktir mahkemenin diyen sanık Durmuş Ö., "Ben 32 yıllık öğretmenim ve 57 yaşındayım. Çalıştığım okulda 2 yıl görev yaptım. Öğrencilerle aramdaki yaş farkı en az 42’dir. Bu nedenle çocuklara bu şekilde bir tacizde bulunmam mümkün değildir. Ben bunu kendime yediremedim ve düşüncem bu durumu kabul edecek durumda değil. Kaldı ki bunlar benim evladımdır. Benim böyle bir suçla cezaevine konulmam kabul edilemez. Suçlamaları kabul etmiyorum suçsuzum. Bu olayı tahrik eden bir öğrenci velisidir. Çocuğunun not durumu ikinci döneme göre düşmüş ve bana sözlü sataşmada bulunmuştur. Sonrada okulda sapık var diyerek velilere hedef olarak göstermiştir. Benim öğretmen ve öğrenci ilişkisi haricinde bir bağım yoktur. İddianamede belirtildiği gibi çocukların ne saçlarını okşamam ne de başka bir şeye kalkışmam söz konusu değildir. Evladım yaşındaki çocuklara, böyle bir hareket cinsel taciz ve sapıklıktır. Böyle bir davranışa girmem mümkün değildir” şeklinde konuştu.
Mahkeme heyeti 11 ve 12 yaşları arasındaki kız öğrencilerini taciz ettiği ileri sürülen öğretmen Durmuş Ö. hakkında 10 öğrencisine tekrar tekrar cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle 4 yıl 8 ay 7 günden toplam 46 yıl 10 ay 10 gün hapis cezası verdi. 4 öğrenciye karşı birer kez cinsel istismar suçunu işlediği için ise zanlıya 3 yıl 9’ar ay olmak üzere toplam 15 yıl hapis cezası verdi.
Toplamda 61 yıl 10 ay 10 gün hapis cezası verilen öğretmen Durmuş Ö’nün tutuklu bulunduğu sırada emeklilik dilekçesi verdiği ve emekliliğinin kabul edildiği öğrenildi .
