Erzincan’da Kurtuluş Bayramı Etkinlikleri

Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü etkinlikleri “Osmanlı Arşivi Belge ve Fotoğrafları ile 1. Dünya Savaşı Yıllarında Erzincan” konulu fotoğraf sergisi açılışı, resepsiyon ve havai fişek gösterisiyle devam etti.

Erzincan’da Kurtuluş Bayramı Etkinlikleri
Erzincan Belediye Sarayı’nda düzenlenen “Osmanlı Arşivi Belge ve Fotoğrafları ile 1. Dünya Savaşı Yıllarında Erzincan” sergisi kurtuluş resepsiyonuna ayrı bir renk kattı. Vali Selman Yenigün, 3. Ordu Komutanı Org. Ahmet Turmuş, Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan Belediye Başkan Vekili M.Cavit Şireci, il protokolü ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Serginin açılış konuşmasını yapan Vali Selman Yenigün, fotoğraf sergisinin atalarımızın kurtuluş yıllarında yapmış oldukları mücadeleleri hatırlama vesilesi olduğunu kaydetti.

Vali Yenigün; “Bugün mutlu ve gururlu bir günü yaşıyoruz. Erzincan’ımızın 95. kurtuluş yıl dönümü vesilesiyle; tarihimizde çok önemli bir yeri olan 1. Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşında atalarımızın vermiş oldukları mücadeleyi, yapmış oldukları kahramanca çalışmaları, fedakârlıkları, önemli ve ibretli vesikalarla bize hatırlatacak olan fotoğraf sergisini açıyoruz. Bizim tarihimiz büyük acılar ve ardından gelen zaferlerle doludur. Bu zaferlere ulaşmamızda en önemli etkense birlik ve beraberliğimizdir. Bunu koruduğumuz müddetçe hiçbir kuvvet bizi birbirimizden ayıramayacak ve bu güzelim toprakları çiğneyemeyecektir.” şeklinde konuştu.

Vali Selman Yenigün konuşmasının ardından serginin açılış kurdelesini 3. Ordu Komutanı Org. Ahmet Turmuş ve Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle ile beraber kesti. 1. Dünya Savaşı yıllarında Rus ve Ermeni mezalimini anlatan fotoğrafların yer aldığı sergiyi gezmelerinin ardından resepsiyona geçildi. Erzincan'ın yöresel yemeklerinin sergilendiği organizasyonda birbirinden farklı yemekler davetlilere ikram edildi. Program izleyenlere muhteşem bir görsel şölen sunan havai fişek gösterisi ile sona erdi .
Kaynak: İHA