'Sapanca Belediye Başkanlığı Sayder Koşusu'

Türkiye'nin 9. hipodromu olarak hizmete giren Kartepe Hipodromu'nda Sapanca Belediye Başkalığı ve SAYDER Koşusu yapılacak.

TJK yetkilileri ile yapılan görüşmeler sonucunda KV6-3 yaşlı Arap atları kategorisindeki koşunun isminin Sapanca Belediye Başkanlığı ve SAYDER Koşusu olarak belirlendiğini ifade eden Sapanca At Yetiştiricileri, At Sporu ve Turizm Derneği (SAYDER) Başkanı Cengiz Emil, koşu sonrasında dereceye girenlere Sapanca Belediye Başkanlığı kupası ve plaketi verileceğini söyledi.

TJK yetkililerine teşekkür eden Belediye Başkanı İbrahim Uslu ise bu tür girişimlerin ilçe tanıtımına büyük katkı sağladığına dikkati çekti.
İlçede düzenlenen mahalli at yarışlarının yoğun bir katılımla gerçekleştiğini hatırlatan Uslu, "İlçemize kazandırdığımız Kurtköy Hipodromu'nda SAYDER ile ortaklaşa düzenlediğimiz mahalli at yarışlarına yoğun bir katılım sağlandı. At sporuna vatandaşlarımızın ilgisi gittikçe artıyor. Bu tür organizasyonlar ilçenin tanıtımına büyük katkı sağlıyor. Yine Kartepe Hipodromu'nda yapılacak olan yarışlarda ilçemizin ismini binlerce kişi duyacak" diye konuştu.

Kaynak: AA