İsmetpaşalı Minikler Yerli Malı Haftasını Kutladı

Düzce İsmetpaşa İlkokulu 2/A sınıfı öğrencileri Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası’nı büyük bir coşku içinde kutladı.

İsmetpaşalı Minikler Yerli Malı Haftasını Kutladı
Öğrenciler evlerinden getirdikleri yiyecekleri arkadaşları ile paylaştı. Tutum ve tüketimin önemine dikkat çekilen şiirler ve maniler okuyan öğrenciler, tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın önemini öğrendi.
Yerli tüketimin bilinçli olarak artması hedeflenen Yerli?Malı Haftasında öğrenciler güzel bir etkinlik hazırladı. Düzenlenen programda haftanın amacı, tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın önemini anlatıldı. Öğrenciler tutumun, Türk Malı kullanmanın yararını öğrendiler. Öğrenciler kumbaram, meyvelerimiz ve yemişlerimiz şiirlerini okudular. Türk Malı adlı piyes ve kısa bir skeç sahnelediler.

Okulda düzenlenen yerli malı etkinliği programında yaptığı konuşmada Yerli tüketim noktasında öğrencileri bilinçlendirmek gerektiğini söyleyen okul Müdürü Arif Önemli ”Yerli Malı Haftası bizim için iyi bir fırsat oldu. Gerekli besini alabilmemiz için bu yiyeceklerin önemli olduğunu gösterdik. Yerli ürünlerimizin de bu noktada yeterli olduğu öğrencilerimize göstermiş olduk” dedi.

Yerli Malı Haftası etkinlikleri çerçevesinde İsmetpaşa İlkokulu öğrencileri getirdikleri yiyecekleri arkadaşları ile paylaştı. Öğrenciler programı hazırlayan sınıf öğretmenleri Meral Yılmaz Kaya’ya teşekkürlerini sunarak getirdikleri yiyeceklerin tadına hep birlikte baktılar.
Kaynak: İHA