2. Tokat Tarım ve Hayvancılık Fuarı Açıldı

2. Tokat Tarım ve Hayvancılık Fuarı düzenlenen törenle açıldı.

Tokat Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan törende konuşan Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, bu tür fuarların Türkiye'de en önde düzenlenmesi gereken yerlerden birinin de Tokat olduğunu söyledi.

Kentin tarım ve hayvancılık şehri olduğunu ifade eden Taşkesen, "3 milyon ton bir tarımsal üretimimiz var. Bu ürünlerin başında 550 bin ton üretilen domatesten geliyor. Domates başta olmak üzere yaprak, madımak, biber, kuşburnu gibi ürünlerde gen üretim merkeziyiz. Bunun yanında odun dışı orman ürünlerinde önemli bir çeşitliliğe sahibiz" dedi.

Çiftçilere de seslenen Taşkesen şöyle konuştu:
"Babadan kalma usulle artık bunu sürdüremeyiz. Sürdürsek de de kar edemezsiniz. Çünkü önümüzdeki dönemde nüfus yüzde 70 artarken, gıda üretimi yüzde 50 artacak. Bu arayı kapatabilmemiz için bizim verimliliğimizi arttırmamız lazım. Toprak, su, iklimimiz, mikro klimalarımız var. 1500 rakımdan 200 rakımlara düşen bir tabiatımız var. Bir çok ovamız var."
Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Ahmet Arat ise "Tokat için öncelikli iki konu olan tarım ve turizmden biri olan tarım ve hayvancılık olunca bu fuarın önemi bizim için bir kat daha artıyor. Tokat'a yakışır fuar alanı kazandırılması gerekiyor" diye konuştu.

Stantları gezen Taşkesen, firma yetkililerinden bilgi aldı.
400 firmanın katıldığı fuarın, 22 Aralık tarihine kadar açık kalacağı öğrenildi.
Kaynak: AA