Afyonkarahisar'da 2013 Yılı Kaçakçılık Operasyonları

Afyonkarahisar'da 2013 yılı içerisinde kaçakçılık ve mali suçları önleme ile uyuşturucu madde ticaretinin önlenmesi amacıyla gerçekleştirilen operasyonlarda, 416 kilogram esrar ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, yaptığı yazılı açıklamada, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, il merkezi ve ilçelerde akaryakıt kaçakçılığı kapsamında toplamda 404 bin 669 litre kaçak akaryakıt ele geçirildiğini belirtti.

Uçkan, operasyonlar kapsamında 282 bin 972 paket gümrük kaçağı sigara ile 170 kilogram kıyılmış tütün ve 34 parça tarihi eserin de yakalandığını ifade etti.

Parada sahtecilik kapsamında değeri 92 bin lira olan 825 adet sahte paranın yakalandığını, 293 adet de gümrük kaçağı cep telefonunun ele geçirildiğini aktaran Uçkan, açıklamasında şunları kaydetti:
"2013 yılı içerisinde okul önlerinde, gençlere, öğrencilere ve küçük yaştaki çocuklara uyuşturucu madde satan, sokak satıcıları ve torbacı tabir edilen şahıslara ve uyuşturucu şebekelerine yönelik, 12 planlı operasyon gerçekleştirildi.

Aralarında okul önlerinde, gençlere, öğrencilere ve küçük yaştaki çocuklara da uyuşturucu madde sattığı tespit edilen 118 şahsa 'uyuşturucu madde imali ve ticareti yapmak' suçundan, 268 şahsa da 'kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak' suçundan işlem yapıldı. Operasyonlar neticesinde toplam 416 kilogram 644 gram esrar, 615 adet uyuşturucu hap, 6 gram kokain, 12 gram eroin, 6 gram bonzai ele geçirildi. Uyuşturucu madde imali ve ticareti suçunu işlediği tespit edilen 52 şüpheli, adli makamlarca tutuklandı."
Uçkan, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin uyuşturucu madde ticareti yapan sokak satıcılarına, torbacı tabir edilen şahıslara, uyuşturucu şebekelerine ve kaçakçılık suçları ile mali suçlarla mücadeleye yönelik çalışmalarının devam ettiğini aktardı.
Kaynak: AA