Yalçın Akdoğan'dan PKK'ya mesaj

Başbakan Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, PKK'nın terör eylemleri yanında şiddet olaylarında da eylemsizliğe gitmesi gerektiğini söyledi.

Yalçın Akdoğan'dan PKK'ya mesaj
Başbakan Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden önemli açıklamalarda bulundu.

PKK ile BDP'nin gerilim ve çatışma üzerine kurgulandığını belirten Akdoğan, “Hava kadar gerilime, su kadar çatışmaya, güneş kadar kutuplaşmaya ihtiyaç hissederler” ifadelerini kullandı.

'Sağduyulu BDP'lilerin provokasyon uyarısı yapması ve kaçırılan askerler konusunda sorumlu tavır sergilemesi yerinde olmuştur.' yazarak devam eden Akdoğan, bir diğer tweetinde ise PKK'nın şiddet olaylarında eylemsizliğe gitmesi gerektiğini belirtti.

Akdoğan şöyle yazdı: Örgüt, terör eylemleri yanında şiddet olaylarında da eylemsizliğe gitmelidir. Yüksek tansiyon ve gerilim, süreci enfekte eder

İşte Akdoğan'ın o tweetleri:

Yalçın Akdoğan'dan PKK'ya mesaj

OLAYIN GEÇMİŞİ

Diyarbakır-Bingöl karayolu Fisova bölgesinde yol kesen bir grup terörist araçları durdurmuştu. Yaklaşık 200 araç durduran ve yüzleri kapalı olan silahlı kişiler, vatandaşları araçlardan indirerek bir bölgeye toplamıştı. Yüzleri kapalı ve silahlı kişiler, araçlarda bulunan 2 astsubay ile 2 uzman çavuşu araçlarından indirerek yüzlerini kapatıp olay yerinden götürmüştü.

BAŞBAKAN ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?
Gelişmeler ardından gazetecilerin sorularının yanıtlayan Başbakan Erdoğan, çözüm süreci üzerinde durarak “Zaten bunlar sürece zarar vermek isteyenlerin yaptığı eylemler. Hakkari eylemleri yine aynı şekilde sürece zarar vermek isteyenlerin attığı adımlar, yaptığı eylemler. Ve bunlar da bunun bir benzeridir. Fakat bunlar her halükarda biz tabi bu oyuna gelmeden sürece devam edeceğiz” demişti.

KAÇIRILAN ASKERLER SERBEST
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde Fis köyü yakınlarında PKK'lılar tarafından kaçırılan 4 asker, BDP il ve ilçe teşkilatı yöneticilerinin girişimiyle Duru Jandarma Karakol Komutanlığı'nda Kaymakam Tunahan Efendioğlu'na teslim edilmişti.