Pakistan'da İnsansız Hava Aracı Protestosu

Pakistan'da bazı parti ve dini cemaatlerin oluşturduğu Pakistan Savunma Konseyi, düzenledikleri mitingte insansız hava aracı saldırılarının durdurulmasını talep etti.


Pencap eyaletinin başkenti ve Hindistan'a sınır kenti olan Lahore'da Konsey üyesi gruplar tarafından büyük bir miting düzenlendi.

Şehitler Mescidi'ndeki mintinge katılanlar, ABD tarafından yapılan saldırıları protesto ederken, Afganistan'daki NATO askerlerine malzeme sevkiyatının durdurulmasını istedi ve ABD karşıtı sloganlar attı.

İHA saldırılarının sona erdirilmesini isteyen kalabalığa hitap eden Konsey Başkanı Mevlana Samiul Hak, Başbakan Muhammed Navaz Şerif'in ABD'nin baskısı altında kaldığını ve İHA saldırıların durdurulmasındaki beklenen olumlu rolü oynamadığını belirterek ülkedeki tüm siyasi parti liderlerini, dini ve sivil toplum kuruluşlarını İHA saldırılarına karşı bir olmaya çağırdı.

Pakistan Savunma Konseyi üyesi olan Cemaat-ul Dava grubunun lideri Hafiz Seyid de yaptığı konuşmada, ABD'nin Pakistan'da barış istemediğini ifade etti.

Seyid, Pakistan'ın karşılaştığı sorunların arkasında ABD, İsrail ve Hindistan'ın rolü olduğunu öne sürdü.

Pakistan Savunma Konseyi'ni parti,dini cemaat ve sivil toplum kuruluşları olmak üzere 35 farklı grup oluşturuyor. Konsey içerisindeki, Cemaat-ul Dava grubu ABD'nin terör örgütü listesinde bulunuyor. Konseyin içerisindeki Laşkari Tayyibe organizasyonu ise 2008 yılında Hindistan'ın liman kenti Mumbai'de düzenlenen ve 166 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırıların sorumlusu olarak gösteriliyor.

Kaynak: AA