Kuşçular Köyüne Köprü Yapılıyor

Nazilli Belediyesi, ilçeye bağlı Kuşçular köyü ortasından geçen dere üzerine yeni köprü inşa ediyor.

Kuşçular Köyüne Köprü Yapılıyor

Artık ihtiyacı karşılayamayan ve iki mahallenin bağlantısını sağlayan eski taş köprü yıkılarak yerine 10 metre genişliğinde 3,5 metre uzunluğunda ve 3,5 metre yüksekliğinde yeni köprü inşaatına başlandı.
Büyükşehir Yasa Tasarısı’nın kanunlaşmasının ardından sık-sık köylere ziyaretlerde bulunan Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Kuşçular Köyü’ne yaptığı ziyaret sırasında köylünün istek ve taleplerini dinledi. Köy halkı iki mahalle arasında çok eskiden köylünün imkanları ile yapılmış olan köprünün artık yetersiz kaldığını, iki mahallenin bağlantısını sağlayacak kenarları korumalı yeni beton bir köprünün yapılmasını, köy camisinin boyaya ihtiyacı olduğunu ve köy merkezinde kullanılmak üzere kilitli beton parke taşı ihtiyaçlarının olduğunu söylediler. Köy kahvesinde Kuşçular Köyü Muhtarı Hidayet Böke ve köy halkı ile birlikte samimi ve hoş sohbet eden Başkan Alıcık, talep ve isteklerin yapılacak ön inceleme çalışmalarından sonra gerçekleştirileceğini ifade ederek ön çalışmaların yapılması için Belediye birimlerine gerekli talimatları verdi. Ön çalışmaların yapılmasının hemen ardından da Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri köyde çalışmalara başladı.

İki mahallenin bağlantısını sağlayan eski köprü yıkılarak yenisinin inşasına başlandı. Bu süreç içerisinde Kuşçular camisinin iç ve dış cephe boyası yapıldı. Köylünün sokakları için istediği kilitli beton parke taşı da Kuşçular köyüne ulaştırıldı.

KÖYLERE HİZMET ARTARAK DEVAM EDECEK
Yapılan çalışmaların her zaman takipçisi olan Başkan Alıcık, köyde inşaatı sürmekte olan köprüyü ve yapılan diğer çalışmaları incelemek üzere tekrar Kuşçular köyüne giderek köy halkı ve muhtarı Hidayet Böke’den bilgiler aldı. Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık inşası süren köprünün en kısa süreçte bitirilerek köy halkına hizmet vereceğini belirterek köylere verilen hizmetlerin büyüyerek devam edeceğini söyledi.

Kaynak: İHA