Denizli'deki 'Lincoln ' Operasyonu

Denizli'de, 2009 yılında "Lincoln " kod adıyla düzenlenen operasyon sonucu haksız kazanç sağlamak amacıyla silahlı suç örgütü kurdukları ve üye oldukları iddiasıyla yargılanan 21 sanığa 1 yıldan 33 yıl 5 aya kadar hapis cezaları verildiği bildirildi.


İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, 2009 yılında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince "Lincoln " kod adıyla düzenlenen operasyon sonucu, "haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla silahlı suç örgütü kurdukları ve üye oldukları, silahla adam yaralamak, yağma, silah kaçakçılığı, senet tahsilatı, tehdit" iddialarıyla tutuksuz olarak 25 kişinin yargılandığı davanın duruşması, İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Mahkeme heyeti, örgüt elebaşı İ.T'ye 32 yıl 3 ay, yardımcısı H.G'ye 33 yıl 5 ay, diğer 19 sanığa 1 yıldan 14 yıla kadar değişen hapis cezası verdi. Sanıklardan 4'ünün ise beraatine karar verildi.

Operasyonda, "T.C. Polis" yazılı 4'ü ruhsatlı 10 tabanca, "M-16 görünümlü" 5 av tüfeği, 9 uzun namlulu silah mermisi, 11 şarjör, çok sayıda kartuş ve av tüfeği fişeği, 3 bıçak, polis telsizi, biber gazı, sustalı çelik cop ve polis kelepçesi ile 10 gram esrar ele geçirilmişti.

Kaynak: AA