Kurtalan'da Kuran Kursu'nun Temeli Atıldı

Siirt'in yetiştirdiği büyük ilim adamlarından Molla Halil Es Siird'i adına, Kurtalan ilçesine bağlı Kayabağlar Beldesi'nde, 100 kişilik erkek yatılı kuran kursunun temelli atıldı.


Kayabağlar Beldesi'nde yapılan temel atma törenine Siirt Valisi Ahmet Aydın, Kurtalan Kaymakamı Mustafa İmamoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Güldoğan, İl Genel Meclis üyesi Tacettin Lale, kanaat önderi Sıbğatullah Sevgili, belde sakinleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan kanaat önderi Sevgili, Kayabağlar Beldesi'nin, Siirt' ten sonra ilmin merkezi olduğunu belirterek, Mola Halil Es Siirdi'nin yaşamından örnekler verdi. Molla Halil'in ilme verdiği değeri ve ilmin yayılmasında gösterdiği fedekarlığı anlattı.

Vali Ahmet Aydın da törende yaptığı konuşmada köklü bir geçmişe sahip olan Siirt'in tarih boyunca ilim ve irfan yurdu olduğunu söyledi.

Aydın, kutlu topraklarda çok kıymetli evliyalar ve Allah dostlarının yaşadığını belirterek, "Veysel Karânî Hazretleri, İsmail Fakirullah Hazretleri, İbrahim Hakkı Hazretleri, Sultan Memduh Hazretleri ve Mola Halil Es Siirdi, bu değerlerimizin önde gelen mimarlarıdırlar. Bu büyük isimler, Siirt'in tabii güzelliğine manevî güzellikler de katmaktadırlar. Kayabağlar beldemizde Yaptırılacak kuran kursunda eğitim görecek gençlerimiz, hem müspet ilimleri öğrenecek, hem de dini ilimleri öğrenerek topluma faydalı bireyler olacaklardır. İlimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Valinin konuşmasının ardından, temel atama işlemi okunan dualarla gerçekleştirildi.

Aydın, buradaki programın ardından, Kurtalan ilçe merkezi ve Gözpınar Beldesi'nde taziye ziyaretlerinde bulundu.

Kaynak: AA