Gümüşhane Milli Eğitim Danışma Kurulu Toplantısı

Gümüşhane'de, Milli Eğitim Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı.


Vali Yardımcısı Meral Uçar başkanlığında, Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, İl Milli Denetmenleri Başkanı Şahmettin Kaya, Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun, Şube Müdürleri Murat Eskicioğlu, İsmail Hayal, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Kelkit Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdür Vekili Burhanettin Kaya, ilk ve orta öğretim kurumları müdürleri, öğretmenleri ve öğrenci temsilcileri katıldı.

Eğitimin geçmişte tek taraflı olduğunu ancak günümüzde çift taraflı ve etkileşimli olarak uygulandığını vurgulayan Uçar, "Burada alınacak kararları önemsiyoruz. Alınan kararları yıl sonunda değerlendirme şansı bulacağız. Toplantı ilimize inşallah hayırlar getirecektir. Öğrencilerimizin yeteneklerine eğilerek, yol haritası belirleyeceğiz" dedi.

Uçar, içinde öğrencilerin ağırlıklı olduğu programlara imza atacaklarını vurgulayarak, "Değerlendirmeyi aşılarken çocukların özgüvenlerini artırıcı telkinlerde bulunmalıyız. Kendi kararlarını veren ve kendilerini rahat ifade edebilen gençlerin kazanımını son derece önemsiyorum. Geçmiş yıllarda elde edilen eğitim başarısı çıtamızın, tüm paydaşlar tarafından artırılarak devam etmesi en büyük hedefimiz olacaktır" diye konuştu.

Aktaş, eğitimin birey ve toplumun gelişmesini sağlayan, milli ve manevi değerlerin korunması ve gelecek nesillere bırakılan bir değer olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü olarak il teşkilatı, kurum, okul, öğrenci ve veliler olarak mevzuat çerçevesinde tüm imkanları seferber etmiş durumdayız. Milli Eğitimin gelişme aşamasında katkılarınız bizim yol kat etmemizi belirleyecektir. Eğitimin sac ayağı, okul, öğretmen ve velidir. Eğitime ilgi duyan tüm paydaşların katkıları ile çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirme mecburiyetimiz var."

Kaynak: AA