Konak'ta 'Aralık'Sız Kültür Sanat

Konak Belediyesi Aralık ayında İzmirlileri kültür ve sanatın doruğuna çıkarıyor.

Konak'ta 'Aralık'Sız Kültür Sanat
Yılın son günlerinde Konak’ta dört uluslararası etkinlik yaşanacak.
Konak Belediyesi yılın son ayına şiirli bir başlangıç yapıyor. Kısa süre önce Ustaya Saygı’da sevenleriyle buluşan Devlet eski Bakanı Işılay Saygın, Yargıtay eski Üyesi Saime Toptan, İzmir’in şair Başkanı Dr. Hakan Tartan, şair İlter Yeşilay ve Namık Kuyumcu 2 Aralıkta ‘Dünya Şiirle Güzel’ diyecek. Aralık ayında Konak Belediyesi’nin açılışını gerçekleştireceği Radyo ve Demokrasi Müzesi Prof.Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenecek ‘Dünden Bugüne Radyo’ sergisi ile müjde verecek. Derya Manav’ın koleksiyonundan antika radyo, fotoğraf, belge ve eşyalar 2 Aralıkta görücüye çıkacak.

Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının verilişinin 79’uncu yılı Konak’ta coşkuyla kutlanacak. Tartışmaların kadınlar üzerinde odaklandığı gündemi Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof.Dr. Metin Feyzioğlu değerlendirecek. 5 Aralıkta Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen söyleşide kadınlar seslerini yine İzmir’den duyuracak.

Beşinci kez düzenlenen Ege Art Sanat Günleri kapsamında Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi eşsiz bir sergiye ev sahipliği yapıyor. 6 Aralık’ta sanatseverler ‘Kıyıda Yaşam’ fotoğraf sergisinde buluşacak.

Edebiyat şölen olacak. 33. Uluslararası KIBATEK Edebiyat Şöleni bu yıl da Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenleniyor. Azerbaycan, KKTC, Yunanistan, Moldova, Kosova, Bosna Hersek, Hollanda, Türkmenistan ve Tuva Cumhuriyeti’nden gelen bürokrat, akademisyen ve sanatçılar 7 Aralıkta dil ve edebiyatı İzmir’de taçlandıracak. 13’üncü Çocuk Kurultayı Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşiyor. ‘Türkçem, benim ses bayrağım’ temasıyla yola çıkan çocuklar 10 Aralıkta düzenleyecekleri kurultay ile büyüklerine örnek olacak. Kurultaya Konak Belediyesi Çocuk Senatosu da katılacak.

2.Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali’ndeki yerini alan Konak Belediyesi İzmirlileri ‘Demokrasi’yle buluşturuyor. Tarkan Osoy’un yazıp yönettiği oyun 11 Aralıkta Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde ücretsiz sahnelenecek. Konak Belediyesi’nin Aralık ayında ev sahipliği yaptığı uluslararası festivallerden bir tanesi de ‘Uluslararası İzmir Artemis Film Festivali’ olacak. 13-14-15 Aralık tarihlerinde düzenlenen festivale ‘Yalıçapkını Kısa Film Yarışması’ damga vuracak. Festival açılışı 13 Aralık Cuma günü Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi’nde saat 14.00’te gerçekleşecek. 13 Aralıkta İzmir’in simge ismi müzisyen ve sinema sanatçısı Dario Moreno şarkıları eşliğinde anılacak. Ölümünün 45’inci yılı anısına düzenlenen program Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde saat 16.00’da başlayacak. Hukukçu, siyaset adamı ve Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mümtaz Soysal Konak Belediyesi’nin düzenlediği söyleşide İzmirlilerle buluşacak. 17 Aralıkta Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek aydınlık söyleşi ‘Avrupa’ya Bakmak’ adını taşıyor. Konak Belediyesi’nin her ay iple çekilen ve ustaları sevenleriyle buluşturan programı Ustaya Saygı, yılın son ayında İzmir’in yetiştirdiği bir moda ustasını konuk ediyor. Moda dünyasının sayılı isimlerinden Ertan Kayıtken, 19 Aralıkta Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür ve Sanat Merkezi’nde Ustaya Saygı’ya katılacak. Gazeteci Can Ataklı, ‘Canın Sağolsun Türkiyem’ adlı tek kişilik gösterisiyle İzmirlileri için sahneye çıkacak. Sahne performansıyla tiyatrodaki yeteneğini de gözler önüne seren usta Gazeteci 21 Aralıkta Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahne alacak.

Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi kitaptan tuvale uzanan bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Roman ve resim sanatını bir araya getiren ‘Çoban Yıldızı’ sergisi izleyicinin hafızasında farklı bir tat bırakacak. Ressam Filiz Kahraman, Gazeteci-yazar Gökmen Küçüktaşdemir'in Çoban Yıldızı adlı romanın sayfalarını tuval gibi kullandı ve tablolarında romanda geçen kahramanlara hayat verdi. Sözcüklerin fırça darbeleriyle buluştuğu sergi 24 Aralıkta Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi’nde açılacak. Konak Belediyesi, unutulmaz Devlet Adamı, Türkiye’nin ilk başbakanı ve ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’yü ölümünün 40’ıncı yılında kendi evinde anacak. Arap Fırını Sokağı’nda bulunan İsmet İnönü Evi’nde 25 Aralık Çarşamba günü Konak Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikle Lozan Fatihi İnönü anılacak. ‘Yazarlar İzmir için Okuyor’ yeni kitabını okuyucuyla buluşturan Ahmet Ümit’i konuk ediyor. Polisiye romanların usta ismi Ahmet Ümit, ‘Beyoğlu’nun En Güzel Abisi’ adlı son romanını İzmirliler için okuyacak. Etkinlik 27 Aralıkta Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi’nde.
Kaynak: İHA