İşte Erdoğan'ın Anıtkabir defterine yazdığı mesaj

YAŞ üyeleriyle Anıtkabir'i ziyaret eden Başbakan Erdoğan, özel ziyaretçi defterine "76 milyon insanımızın tamamını içine alacak huzur, kardeşlik ve birlik ruhunu tesis etmenin çabası içindeyiz" ifadelerini yazdı.

İşte Erdoğan'ın Anıtkabir defterine yazdığı mesaj
Yüksek Askeri Şûra'nın (YAŞ) olağan kış toplantısı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün yapıldı. Toplantı öncesinde YAŞ üyeleriyle Anıtkabir'i ziyaret edip Atatürk'ün mozolesine çelenk koyan Erdoğan, Anıtkabir özel defterini imzaladı.

Sabah'ın haberine göre; Erdoğan deftere yazdığı mesajda üstü kapalı olarak çözüm sürecine atıfta bulundu. Deftere yazdıklarını sesli şekilde okuyan Erdoğan, mesajında Atatürk'ün gösterdiği yolda Türkiye'yi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma hedefiyle çalıştıklarını vurguladı. 2023 yılında Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirerek Atatürk'ün vasiyetini yerine getirmeyi amaçladıklarını söyleyen Erdoğan, mesajının bir bölümünde ise üstü kapalı olarak çözüm sürecine atıfta bulundu. Erdoğan'ın deftere yazdığı bölümde şu ifadeler yer aldı:

"Bir yandan maddi kalkınmamızın temel unsuru olan altyapıyı oluştururken, bir yandan da 81 vilayetimiz ve 76 milyon insanımızın tamamını içine alacak huzur, kardeşlik ve birlik ruhunu tesis etmenin, güçlendirmenin çabası içindeyiz. 2023 yılına her bakımdan güçlü bir ülke olarak ulaşacağımıza, çocuklarımıza büyük Türkiye'yi miras bırakacağımıza yürekten inanıyoruz. Türk Silahlı Kuvvetlerimize her zaman olduğu gibi bu süreçte de çok önemli görevler düşmektedir. Binlerce yıllık bir geleneğin bugünkü temsilcisi olan Silahlı Kuvvetlerimizi, donanımı, insan gücü ve moraliyle en ileri seviyelere ulaştırmak için üzerimize düşen her şeyi yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz."

Atatürk'ün arabalarını inceledi
Başbakan Tayyip Erdoğan, Anıtkabir özel defterini imzaladıktan sonra sürpriz bir şekilde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'le birlikte Atatürk'ün otomobillerinin sergilendiği bölüme geçti. Yaklaşık 15 dakika sergilenen otomobilleri inceleyen Erdoğan, Özel'i de yanına alarak aynı araçla toplantı için Genelkurmay Karargâhı'na geçti.