'Kadınlar İçin Mesleki Eğitim' Projesi

Düzce'de maddi imkansızlık nedeniyle okuyamayan kadınlara "Kadınlar için Mesleki Eğitim" projesi kapsamında destek verilecek.


Düzce Halk Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kent genelinde ekonomik açıdan yetersiz koşullara sahip ve maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitimini tamamlayamayan kadınlara "Kadınlar için Mesleki Eğitim" projesi kapsamında eğitimler verileceği belirtildi.

Projenin amacının örgün eğitim dışında kalmış kadınların yeniden eğitime kazandırılması olduğu kaydedilen açıklamada, "Mesleki Açık Öğretim Lisesine yönlendirilmesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi'nden mezun olanların iş yaşamına katılımlarına aracı olunması, işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine katkıda bulunulması, imkansızlıklar dolayısıyla okuyamamış kadınların toplumsal yaşama daha fazla dahil olması, ekonomik ve sosyal yönden güçlenmelerinin sağlanması amaçlanıyor" ifadelerine yer verildi.

Projeden yararlanmak isteyen kadınların, mezuniyetlerine bakılmaksızın başvuru yapabileceği belirtilen açıklamada, başvurmak isteyenlerin ise 4 Aralık tarihine kadar yüz yüze eğitim veren meslek liseleri ve Halk Eğitimi Merkezleri'ne gitmeleri gerektiği kaydedildi.

Kaynak: AA