Esenyurt Kavşağı Düzenlenen Törenle Açıldı

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, bir süre önce yapımı tamamlanan Esenyurt Kavşağı'nın açılışını gerçekleştirdi.

Törenin ardından sahneye çıkan pop müzik sanatçısı Rafet El Roman ise sevilen parçalarını seslendirerek Esenyurtluları coşturdu.
Açılışın yapıldığı Esenyurt Kavşağı’nda gerçekleştirilen törene Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun yanı sıra AK Parti milletvekillerinden Feyzullah Kıyıklık, Ünal Kaçır, Harun Karaca, Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt AK Parti İlçe Başkanı Şenay Değer ile Esenyurtlular katıldı.

Program Yapımcısı İkbal Gürpınar’ın sunduğu tören, ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerinin sergilediği folklor gösterileriyle sürdü.

Yapılan folklor gösterisi ve sunumların ardından kürsüye davet edilen Başkan Kadıoğlu, “Uzun zamandır yaptığımız ama açmadığımız, ihmal ettiğimiz bu kavşağımızı açalım istedik” diyerek sözlerine başladı.

Kadıoğlu, “Ama bundan sonra yanılmıyorsam 14 tane daha açılışımız var. Bunları sıraya koyduğumuzda zaman yetmiyor. Bir toplu açılışımız olacak, orada da 30 tane yaptığımız hizmeti açacağız. Yani bir bir açmaya kalksak buna zamanımız yetmeyecek gibi gözüküyor” diye konuştu.

Esenyurt’u kısa sürede yaptıkları hizmetlerle kalkındırdıklarını ve marka ilçe haline getirdiklerini ifade eden Kadıoğlu, “2004'te biz göreve geldiğimizde Esenyurt Belediyemizin bütçesinin tamamı 20 trilyondu. Biz bir kavşağa 35 trilyon harcıyoruz. Ama 2004 yılında Esenyurt halkı bir karar verdi ve kararını değiştirdi. Dedi ki ‘artık biz köyden, varoştan çıkalım’. Bir tane sağlık ocağımız vardı. Şimdi 19 tane ve iki tane de hastanemiz var. Bunları biz yaptık. Bunları istiyorlardı, okul istiyorlardı. Vatandaş cami yapıyor 'cami yapamazsın!' çatışma çıkıyor, silahlar patlıyordu cami cemaati ile zabıta arasında” dedi.

Kavşak yapımıyla birlikte ulaşımı kolaylaştırdıklarını belirten Kadıoğlu, “Şu an Türkiye'nin 15. büyük ilçesiyiz. Bakın E-5’den E-6’dan her tarafı açtık. Ulaşımı kolaylaştırdık. Biz 9 tane böyle kavşak yaptık. Yapmaya devam ediyoruz ve devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Kadıoğlu'nun yaptığı konuşmanın ardından açılış törenine geçildi. Katılımcı protokolle birlikte kurdele kesen Kadıoğlu, kavşağın hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Törenin ardından sahneye çıkan pop müzik sanatçısı Rafet El Roman, birbirinden güzel parçalarını seslendirerek katılımcılara unutulmaz bir gün yaşattı. Esenyurtlular Rafet El Roman’ın parçalarıyla adeta kendinden geçti. Sanatçının sevenleri cep telefonuyla bu anı çekerek ölümsüzleştirdi.
Kaynak: İHA