Şanlıurfa’da ‘hukuki Müzakere Toplantıları’ Başladı

Şanlıurfa’da 3 gün sürecek Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) ‘Hukuki Müzakere Toplantıları’ başladı.

Şanlıurfa’da ‘hukuki Müzakere Toplantıları’ Başladı

Toplantının açılışına; Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, HSYK Tetkik Hakimi Mustafa Arslan, HSYK üyelerinden Teoman Gökçe, Ahmet Kaya, Yargıtay üyelerinden Hüseyin Güngör Babacan, Memiş Selçuk Güney, Hüseyin Karagöl, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ademoğlu ile hakim ve savcılar katıldı.

Toplantıda konuşan HSYK Tetkik Hâkimi Mustafa Arslan, kurumları tarafından düzenlenen ve Yargıtay ile Danıştay'ın proje ortağı olduğu toplantıyı Şanlıurfa'da yapmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Hukuki Müzakere Toplantıları”nın geçen sene başlatıldığını ve her yıl ilkbahar ile sonbahar dönemlerinde yapılmaktadır. Bu toplantıların amacı yargının daha etkin, daha adil, daha hızlı tecelli etmesini sağlamak Türkiye'ye güven veren adalet sistemini sağlamaya yönelik bir eğitim faaliyeti olarak değerlendirebiliriz. Yargının daha etkin, adil ve hızlı tecelli etmesini amaçlıyoruz. Ayrıca bu çalışmayı 'Türkiye'ye güven veren adalet sistemini sağlamaya yönelik bir eğitim faaliyeti' olarak değerlendirebiliriz. Bu toplantıları yurdumuzun dört bir tarafında yapılıyor. Geçen sene 10 bölgemizde gerçekleştirilen toplantıya 800 civarında meslektaşımız katılmıştır” diye konuştu.

HSYK 2. Daire üyesi Hüseyin Serter, meslek içi eğitime önem verdiklerin ifade ederek, “Göreve geldiğimizde önümüzde bir takım sorunlarla karşılaştık ve bununda üstesinden ancak hizmet içi eğitimle sizlerinde desteğiyle kalkabileceğimizi fark ettik. Diyalog şeklinde karşılıklı müzakereler çerçevesinde sizlerin çağdaş müzakereler ortamında ve bir masa etrafında toplayıp, hukuki meseleleri derinlemesine tartışmayı sağlamak, tartışmanın neticesinde en doğrunun en yararlı olanın ortaya çıkması ve sonrasında çıkacak bu sonuçların rapor halinde yazıya dönüştürülmesi ile yargının hizmetine sunulmasıdır” dedi.

Kaynak: İHA