İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Bulut Açıklaması

İzmit Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Bulut, CHP İlçe Başkanı Selman Yıldırım’ın “Plansızlık sorunu var” eleştirisine yanıt verdi.

İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Bulut Açıklaması

CHP İlçe Başkanı Selman Yıldırım’ın anket açıklama konusunda zaafı olduğunu söyleyen İbrahim Bulut, “Hangi anketi kiminle paylaşmasının daha doğru olacağını bir türlü ayırt edemiyor. Gün geliyor Ak Parti’nin yaptırdığı anketin sonucunu sanki marifetmiş gibi Ak Parti’den önce açıklıyor. Gün geliyor ‘Anket yaptırıp açıklayacağım’ dediği anketi yaptırıyor ama açıklayamıyor. Bir benzerini de önceki gün yaşadık. CHP yeni bir anket yaptırmış. Sayın Yıldırım, bu sefer de sonucu gazetecilerle paylaştığı anket sonucuna göre ‘İzmit’te yaşayan insanların yüzde 65’i plansızlıktan şikayet ediyor’ diye İzmit Belediyesini eleştiriyor. Sayın Yıldırım’a, bilgi alma ve araştırma alışkanlığını bir türlü kazandıramadık. Yine baltayı taşa vurmuş. Çünkü İzmit halkının, plansızlık olarak eleştiri konusu yaptığı husus, İzmit’in çarpık yapılaşmasının fotoğrafıdır. Ve bu fotoğrafın kahramanı da Belediye Başkan Adayı olarak yanında dolaştığı Sirmen’dir” dedi.

İzmit’te bir plansızlık varsa onun da sorumlusunun eski dönemlerde yönetimi elinde bulunduran CHP’liler olduğunu belirten Bulut, “Sayın Yıldırım’a tavsiyem; Eskimiş bir siyasetçiyi aday yaptıysan önce onun geçmişini araştıracaksın, yaptıklarını ve yapmadıklarını öğreneceksin. Yoksa İzmit ile ilgili yapacağınız her açıklamada söylediğiniz söz döner dolaşır yine size gelir. Eğer araştırma yapsaydın, bu şehrin çarpık görüntüsünün sorumlusunun İzmit’in 15 yılını heba eden Sefa Sirmen olduğunu görür ve bu anket eline geçince de bizi suçlayacağına kendi Belediye Başkan adayına dönüp ‘Madem şehrin bu hale gelmesine sen sebep oldun o zaman niye aday oldun’ demeniz gerektiğini anlayabilirdiniz. Sonuç olarak şunu söyleyebiliriz ki; şikayet konusu planlar CHP döneminde yapılan planlardır. Ve İlçe Başkanının bu açıklaması, kendi başarısızlıklarının itirafı niteliğindedir. Bizim dönemimizde İzmit Belediyesi tarafından yapılan planlar yeni imara açılan alanlarla ilgilidir. Yaklaşık 15 milyon metrekare alan imara açılmış ve bu konuda herhangi bir sıkıntı yaşanmamaktadır” diye konuştu.

Kaynak: İHA