Katar'dan Filipinler İle Somali'ye Yardım
Katar'da, Filipinler'deki Haiyan tayfunu ve Somali'deki sel felaketi mağdurları için düzenlenen yardım kampanyasında 3 saatte 8 milyon 517 bin dolar ve 40 ton yardım malzemesi toplandı.
Katar Kızılayı, Filipinler'deki tayfun ve Somali'deki sel felaketi mağdurları için yardım kampanyası düzenledi.
Filipinler Kızılhaçı ve Somali Kızılayı ile koordineli yürütülen ve televizyondan canlı yayınlanan kampanya kapsamında 3 saatte 8 milyon 517 bin dolar ve 40 ton yardım malzemesi toplandı.
Kampanyada toplanan yardımlar, her iki ülkedeki afetzedelerin yiyecek, temiz su, battaniye gibi acil ihtiyaçları ve yeni barınakların yapımı için kullanılacak.
Katar Petrol, Katar Ulusal Bankası ve RasGas gibi ulusal kuruluşların yanında pek çok özel kuruluşun da büyük meblağlarda yardımda bulunduğu kampanya ay sonuna kadar devam edecek.
