İstanbul'daki Uyuşturucu Operasyonu

İstanbul ve Diyarbakır'da bu sabah düzenlenen eş zamanlı uyuşturucu operasyonlarında, aralarında çetenin lideri olduğu ileri sürülen Ceylan S.'nin de bulunduğu 45 kişi gözaltına alındı. Operasyonda 214 kilogram esrar, 70 adet "extasy" uyuşturucu hap ele geçirildi.


Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Diyarbakır'dan getirdikleri uyuşturucuyu İstanbul'da piyasaya süren bir şebekeyi tespit etti. Şebeke üyeleri, yaklaşık 1 yıl boyunca teknik ve fiziki takibe alındı. Takip sürerken, 19 Temmuz 2013 tarihinde, 2 kişi 43 kilogram esrarla, 1 Eylül 2013 tarihinde 3 kişi 80 kilogram esrarla Atatürk Havalimanı'nda yakalanarak gözaltına alındı.

Bu kişilerin, uyuşturucuyu Diyarbakır Havalimanı'ndan geçirdikleri belirlendi. Bu yönde yapılan araştırmada, Diyarbakır havalimanında güvenlikçi olarak çalışan Nizamettin B.'nin yardımıyla uyuşturucuyu uçağa geçirdikleri belirlendi.

Bunun yanında çete üyelerinin kimlikleri, adresleri ve bağlantıları ortaya çıkarıldı. Ardından bu sabaha karşı İstanbul Beyoğlu, Şişli, Sarıyer, Büyükçekmece ve Diyarbakır'da 60 ayrı adrese yönelik olarak eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Operasyonlarda, 45 kişi gözaltına alındı. Diyarbakır'da gözaltına alınan güvenlik görevlisi Nizamettin B.'nin de İstanbul'a getirileceği belirtildi.

Operasyonlar sırasında yapılan aramalarda, 214 kilogram esrar, 70 adet extasy hap, 3 gram bonzai, 2 adet hassas terazi, 60 bin lira, 2 ruhsatsız tabanca, 53 dolu fişek, 25 dolu av fişeği ele geçirildi.

Büyükçekmece'deki baskın sırasında, şüphelilerin 30 bin lira para ile bir miktar uyuşturucuyu balkondan dışarı fırlattıklarının görüldüğü öğrenildi.

Çetenin lideri olduğu ileri sürülen Ceylan S'nin, yanında çalıştığı iddia edilen annesi Menekşe K. ve kız kardeşi Nehir K. ile birlikte gözaltına alındığı öğrenildi. Emniyete getirilen 45 kişinin büyük kısmının, daha önceden de çok sayıda sabıkları oldukları ve 6'sının çeşitli suçlardan dolayı mahkemece arandıkları belirlendi.

- Lüks otelde sünnet düğünü

Çete lideri olduğu ileri sürülen Ceylan S'nin polis takibinde olduğu sırada, 9 Eylül 2013 tarihinde, Ritz Carlton Oteli'nde, 6 yaşındaki oğlu için, Sanatçı Sibel Can ile Doğuş'un sahne aldığı sünnet düğünü yaptığı belirlendi.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Kaynak: AA