Aksaray'da Kurulacak Süt Analiz Laboratuvarı'nda Sona Yaklaşıldı

Aksaray Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin kuracağı Süt Analiz Laboratuarı’nda artık resmi prosedürlerde sona yaklaşıldı.

Aksaray'da Kurulacak Süt Analiz Laboratuvarı'nda Sona Yaklaşıldı

Aksaray hayvancılığına hizmet edecek modern bir tesisin kurulacağını ifade eden Aksaray Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımızdan da laboratuar konusunda desteklerini aldık. Üniversite ile ortak çalışarak kaliteli süt üretimini teşvik edeceğiz” dedi.

Aksaray Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve Aksaray Üniversitesi’nin ortaklaşa yapacağı çalışmayla kurulacak olan Süt Analiz Laboratuarı sistemi ve modern yapısıyla İç Anadolu Bölgesi’nin en modern laboratuarlarından biri olacağını vurgulayan Kayan, yaklaşık 2 ay önce Süt Analiz Laboratuarı için çalışmalara başladıklarını ve kısa sürede önemli bir mesafe kat ettiklerini ifade etti.

Kayan, “Biz üreticimize değer katan ve onların hakkını her platformda koruyan bir örgütüz. Üreticimiz ve şehrimiz menfaatine olacak her yatırımı da yapmak boynumuzun borcudur. Onun için Aksaray’da süt üreticilerinin daha kaliteli süt üretmesine destek olmak için süt analiz laboratuarını kurmaya karar verdik. Kararımızın ardından bakanlık nezdinde ve bizzat Bakanımız Mehdi Eker ile görüşme şansımız oldu. Bize üretici menfaatine olan her projeye destek olacağını iletti. Hatta Süt Analiz Laboratuvarının açılışına da katılabileceğini belirtti.

Şimdilik prosedürler hızla hallediliyor. Kısa süre içinde Meslek Yüksekokulu ve Veterinerlik Fakültesinin bulunduğu bölgede üniversite hocalarımızın görev yapacağı bir laboratuar oluşturacağız. Çok ciddi bir yatırım yapılacak. Sadece Aksaray değil çevre vilayetlerden de gelen sütlerin analizleri bu merkezde yapılacak. Üreticimiz ürettiği sütün kalitesini ve değerini bilecek. Kaliteli sütünde fiyatı yüksek olacağı için sütte kalitenin hızla artacağına inanıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA