Camlı Köşk'te Gençlik Söyleşileri

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğrenci Toplulukları ile birlikte her cumartesi düzenlediği Camlı Köşk'te Gençlik Söyleşileri devam ediyor.


Eğitimci Salih Gürbüz'ün konuk olduğu bu haftaki programa AK Parti Konya milletvekilleri Mustafa Kabakçı ve Prof. Dr. İlhan Yerlikaya ile Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek katıldı.

Programda gençlere "Gençlik ve Sosyal Medya" konusunu anlatan Gürbüz, iletişim araçlarının ve sosyal medyanın yüzyüze iletişimin önüne geçtiğini söyledi.

Gürbüz, günümüzde en büyük iletişimin aynı evde yan odada kucağında bilgisayarla oturan kişileri bir araya toplayabilmek olduğunu dile getirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Camlı Köşk'te Gençlik Söyleşileri'nin her cumartesi devam edeceğini belirterek, tüm gençleri programlara davet etti. Akyürek, öğrencilik hayatında sosyal faaliyetlerde bulunanların genellikle geleceğin liderleri olduğunu vurguladı.

AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. İlhan Yerlikaya ise sosyal medyanın çoğulculuk açısından son derece önemli olduğunu belirterek, her konuda olduğu gibi bu konuda da iradenin son derece önemli olduğunu ifade etti.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı ise yaşayan herkesin içinde bir yaramaz çocuk olduğunu, insanların onun üzerini zaman içinde eşyalarla, başkalarının önemsediği tüketim malzemeleriyle kapattığını belirtti.

Kabakçı, "Eğer iç dünyanızın kulağı kapanırsa o çocuk lüzumsuz materyallerin altında ölür. İçinizdeki çocuğa kulak vermenizi tavsiye ediyorum. İçinizdeki çocuğu öldürmeyin" dedi.

Eskiden evlerdeki soba ve ocak başının insanları bir araya topladığını, kalorifer çıkınca herkesin ayrı odalara dağıldığını anlatan Kabakçı, herkesin ayrı bir dünya inşa etme derdinde olduğunu aktardu.

Camlı Köşk'te Gençlik Söyleşileri her cumartesi Zafer Meydanı'ndaki Camlı Köşk'te saat 14.00'te başlıyor.

Kaynak: AA