Başkan Yavaşoğlu’ndan Personel Alımı Açıklaması

Germencik Belediye Başkanı Dr. Ahmet Yavaşoğlu, belediyeye personel alımında ve hizmette din, dil, ırk, mezhep ya da siyasi görüş ayırt etmediklerini belirtti.

Başkan Yavaşoğlu’ndan Personel Alımı Açıklaması

AK Parti Germencik İlçe Başkanı İsmail Eğinovası’nın oğlunun Germencik Belediyesi’nde işe alınması ile ilgili başlayan polemik üzerine açıklamalarda bulunan Başkan Yavaşoğlu, “Germencik küçük bir yer. Herkesin birbirini tanıdığı ve hatta akraba olduğu bir ilçede yaşıyoruz. Bu konuda açıkça şunu söyleyebilirim; ihtiyacımız olan bir bölüm için işe alım gerçekleştirdik. İşe alınan bu kişi Süleyman Demirel Üniversitesinin Bilgisayar Programcılığı bölümü mezunudur. Bizim de bilgisayar bölümü mezunu bir kişiye ihtiyacımız vardı ve bu sebepten dolayı bu kişiyi tercih ettik. Ama bu konuyu malzeme yaparak kutuplaştırarak siyasi rant sağlamaya çalışanlara bu bir ders olmalıdır. Şöyle ki ben doktorluk zamanımda da, Belediye Başkanı olarak göreve geldiğim günden itibaren günümüze kadar yapım ve karakterim gereği hiçbir zaman ayrımcılık yapmadım ve insanları dini, dili, ırkı, mezhebi ve siyasi görüşü olarak ayırmadım ayırmam da” dedi.

“HERHANGİ BİR SİYASİ RANT VEYA OY PEŞİNDE DEĞİLİZ”
İnsana insan olduğu için değer vermek ve o şekilde görmek gerektiğini dikkat çeken Başkan Yavaşoğlu, “Nasıl ki hizmetlerimizi tüm halkımız için hiçbir siyasi görüş ayrımı yapmadan her mahallemizde, her caddemizde, her sokağımızda ve her kapıya kadar götürebiliyorsak belediyemiz bünyesinde de hiçbir personelimiz içinde ayrım yapmadık. Benden önce işe başlamış personelin de, ben göreve geldikten sonra işe başlayan personelin de hiçbir zaman özgür iradelerine müdahale etmedim ve aralarında ayrım yapmadım. Öyle ki nasıl belediye bünyesinde çalışan ve işe alınan personellerin içinde farklı siyasi görüşe sahip ya da farklı görüşlerden ailelerin bireyleri çalışabiliyorsa AK Parti İlçe Başkanının oğlu da aynı mantıkla çalışabilir. Biz burada herhangi bir siyasi rant veya oy peşinde değiliz. Ama söz konusu olan Belediyemizin ihtiyacı doğrultusunda memleketimizin bir bireyine iş istihdamı sağlamaktır. Ben CHP’li Belediye Başkanı olarak seçilmiş olabilirim ama ben Germenciklilerin Belediye Başkanıyım. Bizler bu ilçede yaşayan halk olarak nasıl iyi günde, kötü günde, cenazelerimizde ve cemiyetlerimizde o şu partiden, bu şu partiden veya farklı siyasi görüşe sahip demiyorsak ve ayrım yapmadan böyle günlerde bir arada oluyorsak Belediyemizin ve Germencik’ in yararı için neden böyle bir kişiyi işe almayalım. Neden bazı farklı ve art niyetli kişiler bu durumdan rahatsız oldular anlayamıyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA