Tüm Yerel Sen Genel Başkanı Doğan Koç Eskişehir’de

Tüm Yerel Sen Genel Başkanı Doğan Koç, kamu emekçilerinin önemli oranda hak kaybına uğradığını, KESK’in de yeterince karşı duruş örgütleyemediğini öne sürdü.

Tüm Yerel Sen Genel Başkanı Doğan Koç Eskişehir’de

Doğan Koç, 1980 sonrası neo-liberal ekonomi politikaları ile kamu emekçilerinin, iş güvenliği, çalışma koşulları ve yaşam standartları açısından önemli oranda hak kayıplarına uğradığını belirtti.

Son 12 yıldır da AK Parti politikaları ile 657 Sayılı DMK’nun içi boşaltılarak esnek, performansa dayalı sistemlerle örgütsüz, rekabetçi, emek gaspının yaşandığı çalışma koşullarının kamu çalışanlarına dayatılmakta olduğunu iddia eden Koç, "Kamu emekçileri, yandaş sendikalarla 12 Eylül 2010 Anayasa Referandumu'nda sözde toplu sözleşme yalanı ile mevcut kazanımların gerisinde, grevsiz bir görüşmeye mahkum edilmiştir” ifadelerini kullandı.

Tüm Bel Sen’den ayrılan Sendikal Birlik Grubu ve Yerel İş Sendikası olarak Tüm Yerel Sen’i ortak kurduklarını belirten Genel Başkan Doğan Koç, Eskişehir Şubesi’nin temellerini atıldığını ve il örgütünün atamasını yapmak suretiyle örgütlenme çalışmalarına hız vereceklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA