Zirve Yayınevindeki Cinayetlere İlişkin Dava

Zirve Yayınevinde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesi olayına ilişkin davanın 87. duruşmasında, tutuklu sanık Haydar Yeşil, savunmasına devam etti.


Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklar Mehmet Ülger, Haydar Yeşil, Ruhi Abat, Murat Göktürk, Mehmet Çolak, Abdullah Atılgan, Adil Akçay, Adem Gedik, Levent Ercan Gelegen, Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım, Salih Gürler, Cuma Özdemir, Hamit Çeker ve Hüseyin Yelki hazır bulundu.

Savunmasına devam eden Haydar Yeşil, davanın tanığı ve sanığı İlker Çınar'ın, önceki ifadelerinde, "misyonerlik departmanı"nın 1993 yılında kurulduğunu ve burada çalıştığını belirttiğini ancak bunun Genelkurmay Başkanlığınca yalanlandığını söyledi.

Yeşil, misyonerliğin, 2001 yılında Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından hazırlanan raporlardan sonra istihbarat ekiplerince takibe alındığını savundu.

Çınar tarafından flaş bellekte teslim edilen ve iddianamede yer alan 115 sayfalık "Asimetrik Psikolojik Hareket Planı"na değinen Yeşil, "Bu sözde plan, 3 Ağustos 2010'da İlker Çınar ve onu kullananlar tarafından hazırlanmıştır. Plan, sanıklara atılan suçlamalara delil ve kaynak olması için hazırlanmıştır" diye konuştu.

Yeşil, Çınar'ın kendisi hakkındaki yalan-yanlış beyanlarda bulunduğunu öne sürdü.

Duruşmaya bir süre ara verildi.

Kaynak: AA