CBÜ Eğiti Öğretim Yılı Açılış Töreni

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) 2013-2014 eğitim öğretim yılı düzenlenen törenle açıldı.

CBÜ Eğiti Öğretim Yılı Açılış Töreni
Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen açılış törenine Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Manisa Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, 1.Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, İl Jandarma KomutanıJandarma Albay Bülent Mercan, Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Açılış töreninde CBÜ ile ilgili sunum yapan CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, 2011 yılında 5 fakülte olan üniversitenin şu anda 10 fakültesi bulunduğunu belirterek, 11. fakültenin de YÖK'ten destek aldığını kaydetti.

Bakanlar Kurulu'ndan gelecek karar neticesinde yeni fakültenin Salihli'ye yapılacağını söyleyen Pakdemirli, "Şuan da öğrenci sayımız 41 bine ulaştı. İlahiyat Fakültesi bu sene başladı ama öğretmenlik bölümü olarak başladık. Ama akademik kadromuzda bazı eksiklikler var. Bu eksiklikleri de tamamladığımız zaman öğretmenlik haricinde öğrenci de alacağız. Şuanda geçici bir binadayız. Fakülte için bir hayırsever arıyoruz. İşletme Fakültesi’nde uygulamalı bilimlerle aynı binayı kullanıyor. Orada da bina sıkıntımız var. İşletme fakültesi içinde yine özel teşebbüsle bazı gelişmeler var. Eğer bu gerçekleşirse gereğinden daha büyük bir binaya sahip olacağız. Henüz şuanda öğrenci alamadık ama gelecek sene işletme, ekonomi finans ve turizm işletmeciliği üç bölüme birden başlatmayı düşünüyoruz." dedi.

Bilimsel faaliyetlerden de bahseden Pakdemirli, "Ayrıca diğer üniversitelerde olmayan bir desteğimiz var. Bilimsel araştırma projelerine bilimsel toplantıları TUBİTAK'ta olduğu gibi projelendiriyoruz. Sağlamış olduğumuz destekler TUBİTAK’ın sağladığı desteklerden daha iyi. Bilimsel projelerimizde Doç. Dr. Erhan Keser üniversitemizi CERN’deki deneyde temsil ediyor. 4 tane ana deneyimiz var. Bunlardan iki tanesi üniversitemizi ve ülkemizi temsil ediyor. Sadece bilimsel performanslar değil üniversitemizin eğitim kalitesini de artırmak istiyoruz." şeklinde kaydetti.

Rektör Pakdemirli'nin ardından konuşan Manisa Valisi Abdurrahman Savaş ise öğrencilere nasihatlerde bulundu. Savaş, "Benim okuduğum dönemlerde iletişim çok zayıftı ailemizle ancak mektuplaşarak iletişim kurabiliyorduk. Şimdi ise akıllı telefonlar ve internet sayesinde görüntülü konuşabiliyoruz. Sizler de ailelerinizi ihmal etmeyin." dedi.

Konuşmaların ardından CBÜ 3. Bilim Ödülleri ödül töreni düzenlendi.

Bilim, Atıf, Bilimsel Dergi Yayıncılık, Tez, Proje ve Yayın Performans olmak üzere 6 dalda düzenlenen ödül töreninde, başarılı bulunana akademisyenlere ödülleri verildi.

Kaynak: İHA