Vali Toprak'tan Expo 2020'de İzmir'e Destek Çağrısı

İzmir Valisi Mustafa Toprak, yaklaşan EXPO 2020 oylamasında İzmir için destek isteyerek, "Bütün enerjimizi İzmir'in EXPO 2020 başarısı için kullanalım, son 55 gün çok önemli" dedi.

EXPO 2020 İzmir Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Toprak, 27 Kasım'da Paris'te yapılacak oylama için kentin bütün dinamiklerini seferber olmaya çağırdı.

İzmir'in 7-8 Ekim tarihleri arasında 150 civarında ülkeden gelecek Uluslararası Sergiler Bürosu delegelerine ev sahipliği yapacağını hatırlatan Toprak, organizasyonun kentin potansiyelini, birlik ve beraberlik ruhunu ortaya koyması açısından önemli olduğunu vurguladı.

Toprak, gelecek delegasyon için bazı yerlerde sosyal programlar düzenleneceğini ifade ederek, delegasyona İzmir'in 8 bin 500 yıllık tarihini, doğasını, yılda ortalama 300 güneşli gününü, plajlarını, güler yüzlü ve sıcakkanlı insanlarını, Efes ile Bergama'yı, Çeşme'yi, Alaçatı'yı, Seferihisar'ı, Urla'yı, Kuşadası'nı ve Agora'yı anlatacaklarını kaydetti.

Toprak, İzmir'in EXPO 2020 adaylık sürecinde gereken bütün sorumlulukları başarıyla yerine getirdiğine işaret ederek, "Bütün enerjimizi İzmir'in EXPO 2020 başarısı için kullanalım, son 55 gün çok önemli. Artık yolun sonuna geldik. Eğer kazanırsak bu Doğu Akdeniz Bölgesi'nde düzenlenecek ilk EXPO olacaktır. İzmir anlatmakla değil, görmekle, yaşamakla, dokunmakla farkı hissedilebilen bir şehir. 3 saatlik uçuş mesafesinde 3 farklı kıtada 48 ülkeye erişebilirliği olan eşsiz bir coğrafi konuma sahip. Dünyanın en güzel ikliminde dünyanın en eski yaşam alanında EXPO 2020'ye ev sahipliği yapmaya adayız" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin bütün kurumlarıyla İzmir'in adaylığını desteklediğine dikkatin çekildiği açıklamada, Vali Toprak'ın şu ifadelerine yer verildi:

"İzmir'in EXPO 2020 adaylığı bir Türkiye projesi olarak desteklenmektedir. Büyükşehir belediyemiz, yerel yönetimlerimiz, sivil toplum örgütlerimiz, meslek odalarımız, toplumun bütün kesimlerinin desteğini almış, kent halkı tarafından içselleştirilmiş, sahiplenilmiştir.

İzmir EXPO 2020'ye ev sahipliği hakkı kazandığında tüm ülkelerin beklentilerini, geleneklerini ve deneyimlerini, bilgi ve teknolojilerini sergileyebilecekleri uygun bir platform ideal bir ev sahibi olacaktır. Bu büyük buluşma aynı zamanda bölge barışına da önemli katkılar sunacak inancındayım."

Kaynak: AA