Suriye Tezkeresine Adana'dan Tepki

Adana’da toplanan bir grup, Suriye’ye ilişkin hükümete verilen yetkinin süresinin bir yıl daha uzatılmasını öngören tezkereye tepki gösterdi.

İnönü Parkı’nda toplanan DİSK, KESK, TMMOB ve Adana Tabip Odası üyeleri, TBMM Başkanlığı’na sunulan ve hükümete Suriye’ye Türk askeri gönderme yetkisi veren tezkereyi protesto etti.

Burada grup adına konuşan KESK Adana Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Kamuran Karaca, “AKP iktidarı savaş tezkeresini TBMM gündemine getirmiştir. Bu tezkere, savaşa doğru atılan bir adımdır. Daha fazla katliam, daha fazla kan ve gözyaşı demektir” dedi.

Karaca, sözlerini şöyle sürdürdü:
“AKP hükümeti tezkereyi meclise gönderirken sunduğu gerekçelerden asıl kendisi ders çıkarmalı ve ülkemizi bu kanlı savaşın içinden çekip çıkarmalıdır. Suriye ile sınır komşusu olmamızdan dolayı mülteci akınının artabileceğinin ve Türkiye’de yapılan bombalı saldırılar sonucunda hayatını kaybeden insanlarımızın tezkerenin kabul edilmesi için gerekçe olarak gösterilmesi tam bir akıl tutulmasının işaretidir. İktidar, artık savaş için tezkere kararı değil, barış için aklını başına almalıdır.”
Kaynak: İHA