Kto’da İstihdam Sorunu Ele Alındı

Konya Ticaret Odası’nda düzenlenen toplantıda, özel sektörde istihdamın arttırılması için vakıf ve dernekler ile yapılabilecek işbirlikleri konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Kto’da İstihdam Sorunu Ele Alındı

KTO’da gerçekleştirilen toplantıya Konya’da faaliyet gösteren vakıf ve dernek temsilcileri ile özel sektör temsilcileri katıldı.

Sivil toplum kuruluşları ve özel sektör arasında karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı toplantıda vakıf ve derneklerin istihdamın artırılmasında aktif çalışması kararlaştırıldı.

Toplantının açılışında konuşan KTO Başkanı Selçuk Öztürk, istihdam sorununun çözümü için tüm kurumların işbirliği içerisinde olmasının önemine dikkat çekti. Başkan Öztürk, “Günümüzün en önemli sorunu istihdam sorunu. İnsanı yaratılmışların en şereflisi olarak gören anlayışımıza göre insan hayatına değer vermeyi sosyal görevimiz olarak kabul etmekteyiz. Ülkemizin en büyük sosyal sorunlarından olan işsizliğe çözüm bulmak için STK’lar ve özel sektörü bir araya getirdik. Sanayimizin en temel problemlerinden biri, vasıflı iş gücü, vasıflı ara elman teminidir. Bir tarafta, işsizlik varken, sanayimiz uygun eleman bulmakta sorun yaşamaktadır. Bunun en temel sebebi yanlış eğitim politikalarıyla işsiz nüfustan faydalanamayışımızdır. Bugün 4+4+4 sistemiyle sorunun çözümü için büyük bir aşama kaydedildi. Fakat 28 Şubat sürecinin dayatması eğitim sisteminin sıkıntılarının kolay atlatılamayacağı gözükmektedir. Asıl sorun bugün hiçbir mesleği olmayan işsiz nüfusumuzdan faydalanamayışımızdır. İşsiz, niteliksiz nüfusa bakmak sosyal bir ödevimizdir. Bu insanları bir kenara atamayız. Vakıf ve derneklerimiz işsiz, niteliksiz insanları özel sektörümüze yönlendirirlerse hem sanayimiz için istihdam açmış oluruz hem de topluma karşı görevimizi yerine getirmiş oluruz” dedi.

STK İcra Kurulu Başkanı Latif Selvi de, “STK’ların önceliği işsizlerimizi iş sahibi yapmak olmalıdır. İşadamları ile koordineli şekilde çalışarak istihdam sorununa çözüm bulabiliriz. Toplantının bu konuda faydalı olacağına inanıyorum” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından söz alan STK ve özel sektör temsilcileri konu ile ilgili görüşlerini bildirdi. Toplantıda, özel sektörün ihtiyaç duyduğu işgücünün tespit edilmesi ve vakıf ve derneklerin çalışabilir durumda olan işsizlerin özel sektöre yönlendirilmesi görüşü benimsendi.
Kaynak: İHA