'Demokratikleşme Paketi kaygı vericidir'

MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, "Başbakan tarafından açıklanan Demokratikleşme Paketi kaygı vericidir. Bu adımlar ülke ve ülkü birliğine fayda getirmez" dedi.

'Demokratikleşme Paketi kaygı vericidir'
Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, "Başbakan tarafından açıklanan Demokratikleşme Paketi kaygı vericidir. Bu adımlar ülke ve ülkü birliğine fayda getirmez." dedi.

MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada Demokratikleşme Paketi'ni eleştirdi.

Öcalan Eş Başkan mı olacak?

Demokratikleşme paketinin iki açıdan ele alınması gerektiğini söyleyen Yılmaz, "Başörtüsü ve Hacı Bektaşi Veli bu paketin içerisine alakasız konular olarak karıştırılmıştır. Dolayısıyla vatandaşlarımızın tam olarak bu pakette alınan kararları anlaması zorlaştırılmıştır" diye konuştu.

"Pakette alınan kararlar ile Öcalan için siyasi eş başkanlık yolu açıldı mı, açılmadı mı netleşmesi gereken bir husustur" diyen Ahmet Reyiz Yılmaz, "Hükumet bu sorunun cevabını net olarak vermelidir. Gelecek zaman içersinde uygulama ile bu husus netlik kazanacaktır. Eğer alınan kararların neticesi bu ise; şehitler ahirette hesap sorucu olarak yeter" ifadelerini kullandı. Yılmaz şunları kaydetti.

"Tevhit-i Tedrisatın bölünmesi Demokrasi ile açıklanamaz.

Kürtçe eğitim özel okullarda verilecek ve bunu demokratikleşme ile izah edeceksiniz. Bu karar, etle tırnağı birbirinden ayırmaya katkı verecek bir karardır. Böyle bir uygulamaya nasıl olurda demokrasi ya da demokratikleşme diyebilirsiniz? Demokrasi eğer tevhit anlayışı olan vahdeti vücuda hizmet etmiyorsa onun adı demokrasi olamaz. Bu uygulama daha çok demokratikleşme vaadi ile ayrışmayı zorlamak gibi durmaktadır.

Tek bayrak tek dil söylemi icraat ister

Paket içerisinde Kürtçe propagandaya izin veren sözde demokratik hak ile oluşacak fiili sonuç, bir ülkede iki farklı dil varlığının resmi tanınması ve fiili uygulamasıdır. Şimdi Batı ve Doğu illerimizde bulunan ve Kürtçe bilmeyen insanlar BDP tarafından yapılacak bu propagandalarda ne konuşulduğunu anlamak için tercüman mı tutacak?

Demokratikleşme adı ile atılan bu tür ayrıştırıcı adımların ağır bedelinin sonuçları yeteri kadar hassasiyetle ve derinlemesine ele alınmamış ve acele ile alınmış kararlar olarak gözükmektedir.

Andımız birlik ruhudur

Okullarda okunan Andımızın kaldırılması son derece yanlış olmuştur. Bunun yerine sınıf içlerinde hafta başlarında ders başı yapılırken topluca olmasada farklı bir yöntemle okutulması hususunda ayrı bir düzenleme getirilebilirdi. Adına ister Andımız ister başka bir şey dersiniz ama bu uygulamanın ülkenin farklı yörelerinden gelen çocuklarımızın bir çatı altın da birlik ruhunu geliştiren ve pekiştiren bir eylem olduğu gözden kaçmıştır.

Yedi Bayrak olması daha doğru olurdu


Sayın Başbakan demokratikleşme paketini açıklarken arkasında altı bayrak ile görüntü vermiştir. Bizim inancımıza göre yedi bölgeden oluşan ülkemizin birlik ve beraberliğini ifade açısından Sayın Başbakanın arkasında altı yerine yedi bayrak olması daha şık olurdu. Zira bir bölgemiz eksik kalmış gibi altı bayrakla yapılan açıklama görsel olarakta birlik ruhunda eksiklik hissi uyandırmıştır."