Vali Çiftçi'den İlçe Ziyaretleri

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Mesudiye ve Gölköy ilçelerini ziyaret ederek çeşitli temas ve incelemelerde bulundu.


Vali Çiftçi, ziyaretleri kapsamında ilk olarak Mesudiye Kaymakamlığını ziyaret etti.

Mesudiye Kaymakamlığında Kaymakam Lütfullah Ün'den ilçe hakkında bilgiler alan Çiftçi, daha sonra Mesudiye Devlet Hastanesini ziyaret ederek burada Zuher Kaya tarafından bağışlanan para ile tefriş edilen odayı inceledi, muayeneye gelen hastaların sorunlarını dinledi.

Daha sonra Mesudiye Belediyesini ziyaret eden Vali Çiftçi, bir süre önce babası vefat eden Belediye Başkanı İsa Güş'e başsağlığı dileğinde bulundu.

Belediye Başkanı Gül'den Mesudiye'nin sorunları, projeleri ve ilçeye neler yapılacağı konusunda bilgi alan Çiftçi, belediye ziyaretinin ardından Mesudiye Meslek Yüksekokulu'na geçti.

Konferans salonunda öğrencilerle bir araya gelen Vali Çiftçi, öğrencilerle sohbet etti.

Mesudiye ilçesinin harika bir doğaya sahip, kültürel ve tarihi açıdan zengin bir ilçe olduğunu belirten Çiftçi, Mesudiye'de okuyan öğrencilerin mutlu olacaklarını söyledi.

- Gölköy ilçesini ziyaret

Mesudiye ilçesindeki temas ve incelemelerinin ardından Gölköy ilçesine geçen Vali Kenan Çiftçi, burada da ilk olarak Gölköy Kaymakamlığını ziyaret etti.

Gölköy Kaymakamı İsa Bolat'tan ilçenin sorunları ve ihtiyaçları ile ilgili bilgi alan Vali Çiftçi, daha sonra Gölköy Belediyesini ziyaret etti.

Çiftçi, belediye çalışmaları hakkında Başkan Ali Kemal Mert'ten bilgi aldı, belediye ziyaretinin ardından ilçe merkezine 17 kilometre mesafedeki Haruniye ve Süleymaniye köyü sınırları içinde yer alan Ulugöl'e giderek incelemelerde bulundu.

Ulugöl'ün her mevsim bir başka güzelliğe sahip olduğunu ifade eden Vali Çiftçi, şunları dile getirdi:

"Doğa harikası bir krater gölü olan Ulugöl, 2009 yılında Türkiye'nin 36. Tabiat Parkı olarak ilan edildi. Her mevsim başka bir güzelliğe sahip Ulugöl, sonbaharda etrafındaki ormanlık alanda yer alan ağaçların yapraklarının sararmasıyla birlikte çok daha farklı ve güzel bir görünüme kavuşmaktadır. Biz de bu güzelliği bugün yerinde gördük. Gerçekten muhteşem bir manzara var burada."

Vali Çiftçi, Ulugöl'ü turizme kazandırma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Ulugöl'e ulaşımı sağlayan ve daha önce stabilize olan 8 kilometrelik yol beton asfalt hale getirildi.

Bu yolun yapılmasıyla birlikte Ulugöl'e ulaşım çok daha rahat hale geldi. Ulugöl'ün etrafında günübirlik ihtiyaçların karşılanabileceği tesislerin yapımı devam ediyor. Ulugöl'ü, Ordu'nun önemli turizm cazibe merkezlerinden birisi haline getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Kaynak: AA