Karacadağ Kalkınma Ajansı Tarafından 2014 Mali Destek Programı Tanıtıldı

Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından 2014 yılı mali destek programları kapsamında başvuru sahiplerini bilgilendirmek toplantı düzenlendi.

Karacadağ Kalkınma Ajansı Tarafından 2014 Mali Destek Programı Tanıtıldı

Düzenlenen toplantıya; Şanlıurfa Valisi Vekili Cengizhan Yılmaz, Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İlhan Karakoyun, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Yavuz ile çok sayıda kamu kurum ve amirleri katıldı.

Mali destek programı tanıtım videosu ve bilgilendirme sunumlarının ardından protokol konuşmalarına geçildi.

20 MİLYON TL HİBE DESTEĞİ
Amaçlarının hibe değil, bölgeyi kalkındırmak olduğunu belirten Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İlhan Karakoyun, “Bu programın amacı Diyarbakır ve Şanlıurfa bölgelerinde imalat sanayi ve turizm sektöründe faaliyet gösteren mikro ve küçük işletmelerin kurumsallaşma çalışmalarının desteklenerek fiziki ve beşeri alt yapılarının geliştirilmesini sağlamaktır” dedi.

Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İlhan Karakoyun, proje kapsamında 2014 yılı içerisinde 20 milyon TL hibe desteğinin verileceğini belirterek konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“Proje kapsamında KOBİ’lere, sanayi altyapısına ve yenilebilir enerjiye mali destek sağlanacaktır. Toplamda 20 milyon TL bütçe ayrılmıştır. Buradaki amacımız finansal kaynaklara erişimin artırılması, planlama ve pazarlama konularındaki kapasitelerinin geliştirilmesi, yüksek katma değerli mal üretim kapasitelerinin artırılması, yenilikçi ve AR-GE faaliyetlerinin desteklenmesi, ihracata yönlendirilmesi veya mevcut ihracat kapasitelerinin geliştirilmesi kendi işini kurabilecek özelliklere sahip ve kendilerinde var olan girişimcilik özelliklerini ortaya çıkarmaya çalışmaktır. Bununla birlikte yeni iş alanları ve istihdam olanakları yaratma, işsizliğin ve yoksulluğun azaltılmasına katkı bulunmaktır. Bunun içinde herkesin bu projeye destek vermesi gerekir.”

ŞANLIURFA’DAN AZ PROJELER ÇIKIYOR
Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Sabri Ertekin, Şanlıurfa’nın proje hazırlama konusunda sıkıntı yaşadığını söyleyerek, “Ne yazık ki Şanlıurfa’dan yeteri kadar proje hazırlanmıyor. Diyarbakır yüzde 65 proje üretirken, Şanlıurfa yüzde 35’lik bir oran ile proje hazırlamaktadır. Bazen firmalarımız kendi hazırlamış olduğu projelere inanmıyor. İlk önce firmalarımız kendi projelerine inanmaları gerekiyor. Biz hak neyse hangi proje daha ağır basıyorsa ona destek veriyoruz. Hep birlikte projelerimizi hazırlamalıyız. Şanlıurfa’yı kalkındırmaya çalışmalıyız. Bunu el ele verirsek başarabiliriz” diye konuştu.

Vali Vekili Cengizhan Yılmaz ise herkesin inandığı projeleri ortaya koymasını isteyerek, “Bölgemiz insan altyapısı, gücü tarafından büyük bir potansiyel teşkil etmektedir. 2014 yılında gerek KOBİ olsun, gerek sanayi altyapısına olsun ve gerekse de yenilebilir enerji kaynaklarına yönelik destek olsun bunları uygulamak için hep birlikte yeni projeler üretmeliyiz. Bu destek bölgemize çok ciddi katkılar sunacaktır. Bu yüzden inandığımız projeleri ortaya koyalım ve bölgemizi kalkındırmak için elimizden geleni yapalım” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından 2014 mali destek programı toplantısı sona erdi.
Kaynak: İHA