'Türk pilotların serbest bırakılması yakın'

Başbakan Erdoğan'ın bugün 'En kısa sürede ulaşacağız' mesajı verdiği Lübnan'da kaçırılan Türk pilotlarla ilgili, yeni bir gelişme yaşandı.

'Türk pilotların serbest bırakılması yakın'
"Lübnan 'da kaçırılan 2 Türk pilotu Murat Akpınar ve Murat Ağca'nın serbest bırakılması yakın..."

Açıklama Lübnan İçişleri Bakanı Mervan Şerbil 'den geldi.

Şerbil, "Suriye'nin Azez bölgesinde kaçırılan 9 Lübnan vatandaşı, ülkelerine teslim edilmek üzere önümüzdeki saatlerde Türkiye'de olacak. Lübnan'da kaçırılan Türk pilotların serbest bırakılması ise yakın" şeklinde konuştu.

Şerbil, 9 Lübnanlının ve Türk pilotların ne şekilde serbest bırakılacaklarına dair ayrıntılı bilgi vermezken, bir açıklama da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'ndan geldi. Davutoğlu, pilotlarla ilgili çok olumlu gelişmeler yaşandığını ve konunun büyük ölçüde hallolduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan, bugün konuyla ilgili pilotlardan Murat Akpınar'ın eşini telefonla aramış ve, "En kısa sürede pilotlara ulaşacağız. Hayırlı, mutlu sona çok yakınız her an netice alabiliriz" demişti. (HABERE GİT)

THY 'de görev yapan Türk pilotlar Akpınar ve Ağca, 9 Ağustos 'ta Beyrut 'ta konaklayacakları otele giderken silahlı saldırganlar tarafından kaçırılmış, olayı 'İmam Rıza 'nın Ziyaretçileri'adlı grup üstlenmiş ve grup, pilotlar karşılığında Suriye 'deki 9 Lübnanlı esirin serbest bırakılmasını istemişti.

'Türk pilotların serbest bırakılması yakın'