Halaçoğlu’ndan ‘demokratikleşme Paketi’ Yorumu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, demokratikleşme paketi ve PKK’lıların ülkeyi terk etmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Halaçoğlu’ndan ‘demokratikleşme Paketi’ Yorumu

MHP Kayseri İl Teşkilatı’nın bayramlaşma töreninde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yusuf Halaçoğlu, demokratikleşme paketi ve PKK terör örgütünün Türkiye’yi terk etmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Halaçoğlu, “Bu açılım adı altındaki sürecin bir takım özellikleri vardır. Başbakan PKK’nın tamamen ülkeyi terk edeceğini vaat etmişti. Ama PKK bundan vazgeçtiklerini söyledi.

Başbakan da bu militan grubunun yüzde 20’sinin yaşlı kadınlar ve çocukları olduğunu söyledi.

PKK’nın ülkeden çekilmedikleri malumdur. Hükümetten bu çekilmeyle ilgili herhangi bir beyanat gelmedi. Şimdi BDP bunu her zaman yapıyor. Kandil her zaman yapıyor. Ama biz bunu söyledik. PKK ile masaya oturulmaz. Oturduğunuz takdirde elinizi verirsiniz, vücudunuzu alamazsınız. Çünkü terör örgütünün niyeti bellidir. Eline silah alarak dağa çıkan ve 40 bin insanın ölümünden sorumlu bir terör örgütü ile masaya oturulduğu takdirde, sizin iyi niyetinize cevap vereceklerini düşünmeniz sadece saflık olur. Dolayısıyla dünkü o olayın, aslında çok daha öncesinden başladığını herkes biliyor. Çözüm sürecini etkilemelerini zannediyorum, PKK’nın son zamanlarda başta Lice olmak üzere, birçok illerde baskınlar yaptıkları, karakolları yıktıkları, araçları yaktıkları görülüyor. Sadece 1 ay içerisinde 44 olay meydana geldi ama basına yansıtılmadı. Bütün bunları göz önüne alırsanız, PKK ile masaya oturmanın Türkiye açısından ne büyük riskler taşıdığını ortaya koyar. Bu tür verdiğimiz tavizlerle, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve şehirleri bile teslim edersiniz PKK’ya. Şehirlere PKK iniyor, silahları ile birlikte şenliklere katılıyor, açıklamalar yapıyorlar ve siz ses çıkarmıyorsunuz. Bundan sonra bu bölgelere yeniden hakim olmak için ne kadar mücadele edecekler düşünmek lazım” dedi.

Demokratikleşme paketi içerisinde yer alan, başörtüsüyle ilgili madde haricinde bütün maddelere karşı olduklarını belirten Halaçoğlu, “Bu demokratikleşme paketinin içerisinde sadece başörtüsü ile ilgili bir madde dışında hiçbir tanesinin kabul edilmesi mümkün değil. Ama başörtü konusunun da bölücü diğer 16 madde ile birlikte konulması da bir handikaptır. Doğru olan bir şey değildir. Birisi insanların inançları ile alakalı bir konudur diğeri ise, ülkenin belli bir kesimine bir takım imkanları tanımakla alakalıdır. 17 maddenin içerisinde 16 madde doğrudan doğruya BDP’nin, PKK’nın ve Abdullah Öcalan’ın istekleridir. Yani eş başkanlıktan tutun da, bir şekilde yüz kızartıcı suçlardan mahkum olanlar, terörden mahkum olanlar ve vatana ihanet edenler dahil hepsinin siyaset yapabilmelerine imkan tanımakta demokrasi ile alakası olmayan bir konudur. Çünkü demokrasilerin toplumun belirli bir kesimine imtiyaz tanımakla alakası olamaz. Biz bunu demokratikleşme paketi olarak kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA