İzmir'de Kurban Bayramı Hazırlıkları

Bayram hazırlıkları kapsamında İzmir Kurban Hizmetleri Komisyonu kent genelinde 6 satış, 37 kesim ile 17 satış ve kesim yeri belirledi, İzmir Büyükşehir Belediyesi belirlenen alanlarda beton dökümü, asfaltlama çalışmaları, çadır, su tesisatı ve portatif tuvalet kurulumunu gerçekleştiriyor.


Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Müftülük, İl Sağlık Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü ile Diyanet Vakfı temsilcilerinden oluşan İl Kurban Hizmetleri Komisyonu, kent genelinde 6 satış, 37 kesim ve 17 satış ve kesim yeri tespit etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi de belirlenen alanlarda beton dökümü, asfaltlama çalışmaları, çadır, su tesisatı ve portatif tuvalet kurulumunu yapmaya başladı.

- Bayram önlemleri de alındı

Haşere mücadele çalışmaları hem kurban satış yerlerinde hem de kesim yerlerinde Kurban Bayramı sırasında ve sonrasında gerçeleştirilecek.

Komisyon, tarafından belirlenen kurallara göre, vatandaşlar çevre temizliğine ve sağlık şartlarına uymak kaydıyla, kendi bağ ve bahçelerinde kurban kesebilecek.

Cadde, sokak, apartman aralığı, park, otopark, yol ve otoyol kenarları, spor ve çocuk oyun alanları gibi yerlerde kurban kesimi yapılamayacak.

Belirlenen yerler dışında kurban kesen veya kesilen kurban atıklarını sokağa ve kamuya ait alanlara bırakanlara, Kabahatler Kanunu'nun 41/3. maddesi gereği işlem yapılacak ve Belediye zabıta görevlileri tarafından para cezası uygulanacak.

İzmir Büyükşehir Belediye Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri de kent genelinde uygunsuz kurban kesimlerini önlemek için denetimlerini sürdürecek.

- Kesim ücretleri

Kurbanını kesmek isteyen vatandaşlar, kesim yerlerinden bayram süresince ücretsiz yararlanacak.

Büyükbaş kurbanı görevli kasaba kestirmek isteyenlerden bayramın birinci günü 180 lira, ikinci ve diğer günlerde ise ilk gün yığılmalarını önlemek için 20 lira indirimle 160 lira alınacak.

Küçükbaş hayvanlar için ise bayramın birinci günü 50 lira, diğer günler 40 lira kesim ücreti ödenecek. Vatandaşlar, hayvanlarını makbuz sıra numarasına göre bir düzen içinde kestirebilecek. Ayrıca kurbanını kendi kesecekler için tesisten yararlanma ücreti ise büyükbaş hayvanlar için 20 lira, küçükbaş hayvanlar için 10 lira olarak belirlendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi kurban kesim çadırlarında ilçe kurban hizmetleri tarafından görevlendirilen tahsildarlara kesim ücreti ödenerek makbuz ve kesim sıra numarası alınacak.

Kesim çadırlarında görev alacak kasap ve kasap yardımcılarına, tanıtıcı kimlik kartı takılacak.

Polis, belediye zabıtası ve tahsildarlar birlikte belli bir düzen ve sıra ile işlemlerin yürümesini sağlayacak, kesim ve tesis yararlanma ücretlerinin İl Kurban Hizmetleri Komisyon Başkanlığı makbuzu karşılığı tahsil edilmesini sağlayacak.

- Kurban satış ve kesim yerleri

Balçova satış ve kesim yerleri: Eski Çeşme Yolu Flora Çiçekçilik yanı, Üçkuyular İskelesi karşısı

Balçova kesim yerleri: Uğur Camii bahçesi, Merkez Kur'an Kursu bahçesi

Bayraklı satış ve kesim yerleri: Doğançay Mezarlığı yanı

Bayraklı kesim yerleri: Çamkıran Kapalı pazaryeri, Bayraktepe pazaryeri, Yeni Girne kapalı pazaryeri, Özkanlar pazaryeri

Bornova'da satış ve kesim yerleri: Egemenlik Mahallesi 6106 Sokak

Bornova'da kesim yerleri: Atatürk Mahallesi kapalı pazaryeri, Çamdibi eski geçici pazaryeri

Buca'da satış ve kesim yerleri: Kaynaklar Olduruk Mevkii Tansaş Et Entegre Tesisleri yanı

Buca'da satış yerleri: Kaynaklar Adakçılar Sitesi, Kaynaklar Merkez Mahallesi pazaryeri, Kaynaklar Cumhuriyet Mahallesi Şehit Nurettin Gök Sokak

Buca'da kesim yerleri: Günay Şanlı 132 Sokak No:6, Töker Oto Yıkama Abdülkadir Özgün M. Akif Cad. No:99, Numune Kasap Nasıf Kocabıçak 132 Sokak No:1

Çiğli'de satış ve kesim yerleri: Sasalı Yolu-Kaklıç Mahallesi girişi

Çiğli'de kesim yerleri: Evka 2 pazaryeri, 6808 Sokak, Evka 5 pazaryeri, 8929 Sokak, Egekent Pazaryeri, 8845 Sokak, İstasyonaltı yeni kapalı pazaryeri, Sasalı eski mezbahası, Harmandalı Cumhuriyet Mahallesi

Gaziemir'de satış ve kesim yerleri: Tesko Kipa Gaziemir A.V.M., Akçay Caddesi, Levent Calpbinici Sarnıç, 11420 ada, 5 parsel

Gaziemir'de satış yerleri: Evka -7 Zafer Mahallesi, Beyazevler Mahallesi, Atıfbey Mah. 251 ada, 13 parsel, Fatih Mahallesi

Gaziemir'de kesim yerleri: Irmak Mahallesi pazaryeri, Sevgi Mahallesi pazaryeri, Aktepe Mahallesi pazaryeri

Güzelbahçe'de satış ve kesim yerleri: Abdullah Bayar Caddesi Kaan Yüce Spor Salonu karşısı

Güzelbahçe'de kesim yerleri: Yaka Mahallesi Kültür Evi

Karşıyaka'da satış ve kesim yerleri: Başpehlivan Karali Caddesi üzeri, Örnekköy Mezarlığı

Karşıyaka'da kesim yerleri: Şemikler, Cumhuriyet, Bastanlı, Örnekköy, Çok katlı pazaryerleri

Karşıyaka kurban satış yeri: Örnekköy Mezarlığı'nın alt kısmı

Narlıdere'de kesim yerleri: Çamtepe Mahallesi Canlar Sokak No:17 belediye pazaryeri

Karabağlar'da satış ve kesim yerleri: Uzundere otoban alt geçidi bölgesinde belirlenen parseller

Karabağlar'da kesim yerleri: 2904 Sokak No:1 Bozyaka İller Bankası arkası, Kestanepazarı Hatay Kur'an Kursu bahçesi, Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 108/2 Sokak, Evliyazade Akkuş Erkek Kur'an Kursu bahçesi, Yeşilyurt Öğrenci Yurdu Mevlana Caddesi, Eskiizmir, Kooperatifevleri, Yeşilyurt pazaryerleri, talep olursa oto ve halı yıkama yerleri

Konak'ta satış ve kesim yerleri: Halkapınar Mahallesi 1201/8 Sokak ile 1443 Sokak arası-Hayvan Hastanesi karşısı, Kocakapı Mahallesi Yeşildere Semti boş arsalar

Konak'ta kesim yerleri: 246 Sokak ile 255 Sokak köşesi Hatay pazaryeri

Kaynak: AA