Alçı ile Öymen'in 'Balyoz' kavgası

Dört Bir Taraf'ta balyoz davasına ilişkin kararı tartışan Nagehan Alçı ile Altan Öymen arasında yine gergin anlar yaşandı.

Alçı ile Öymen'in 'Balyoz' kavgası
CNN Türk'de yayınlanan Dört Bir Taraf'ın dünkü bölümünde Altan Öymen, Nazlı Ilıcak, Nagehan Alçı ve Kadri Gürsel Yargıtay 'ın balyoz davasına ilişkin kararını masaya yatırdı. Programa, Alçı ile Öymen arasında yaşanan tartışma damgasını vurdu.

Altan Öymen'in açıklamalarına Nagehan Alçı, 'Ben Altan ağabeyi dinleyince şunu çıkarıyorum; buradaki insanlar boşu boşuna yargılanıyor, boşu boşuna mahkum ediliyor. Zaten balyoz davasına karşı geliştirilen eleştiriler hep bu temelde oldu.'İnsanlar muhalif oldukları için siyasi olarak tasfiye edilmeye çalışıyorlar'vs. dendi' karşılığını verdi.

Bunun üzerine Öymen Alçı'ya, 'Sen söylüyorsun siyasi diye' dedi.

Alçı da, 'Ben siyasi demedim, siz dediniz. Ben dedim ki; bu davanın sonucu Türkiye'de açık olarak askeri vesayetin belinin kırıldığını gösterir. Bir sonuç olarak bunu söyledim' diye çıkıştı.

'O ZAMAN BENİM HAKKIMDA DA DAVA AÇILSIN'


'Belli yerleri eleştirebilirsiniz ama toptan balyoz davası yanlıştır demeyi ben açıkçası askerin siyasete müdahalesinin yanında durmak olarak nitelendirim' diye konuşan Alçı'ya Öymen, 'O zaman ben de askerin siyasete müdahalesini meşru sayıyorum. O zaman benim hakkımda da dava açılması gerekir bu mantığa göre' karşılığını verdi.

'Altan ağabey ben böyle bir şey mi diyorum' diye çıkışan Alçı, 'Siz askerin siyasete müdahalesini normal karşılıyorsunuz' dedi.

Alçı tarafından sözü kesilen Öymen, Nazlı Ilıcak'a dönerek, 'Sayın moderatör Nagehan Alçı bitirince söyleyin ben devam edeyim' ifadesini kullandı.

Öymen'e sinirlenen Alçı, 'Ama siz benim sözlerimden yola çıkarak yanlış bir şey söylüyorsunuz' şeklinde konuştu.

'SATAŞMAYA MAHAL VERMEYELİM'


Araya giren Nazlı Ilıcak, 'Lütfen sataşmaya mahal vermeyelim. Cevap hakkı doğacak şekilde konuşmayalım' dedi.

Alçı ise Ilıcak'a, 'Ama her seferinde Altan ağebey benden bir alıntı yaparak, benim söylemediğim bir şeyi manipule ederek onun üzerinden konuşuyor' diyerek sitemde bulundu.

Ilıcak da Alçı'ya, 'Tamam Altan Bey bitirince sen cevap hakkını kullanırsın' dedi.

'BU TARTIŞMALARDAN BİR ŞEY ÇIKMAZ'


Yeniden söz alan Altan Öymen, 'Bu hukuki meseleyi burada tekarar tekrar tartıştık. Bu tartışmadan bir sonuç çıkmayacağı bugünkü konuşmalarınızdan da belli' şeklinde konuştu.
BEYAZ GAZETE