Kü'den Güneydoğu Asya'ya Ziyaret

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ve heyeti tarafından Malezya ve Endonezya'ya ziyaret düzenledikleri bildirildi.

KÜ'den yapılan yazılı açıklamada, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Rafet Özkan ve Prof. Dr. Sezgin Ayan tarafından Malezya'ya ilk resmi faaliyet olarak Malezya Türk Büyükelçiliği ziyaret edildiği belirtilerek, Büyükelçi Serap Ataay'la görüşüldüğü belirtildi.

Daha sonra heyetin, Malezya'nın Başkenti Kuala Lumpur'da düzenlenen Uluslararası Malezya İslam Üniversitesi'yle lisans tamamlama, öğretim üyesi ve öğrenci değişimlerini kapsayan geniş yelpazeli protokole katıldığı ifade edildi.

Endonezya'nın başkenti Jakarta'da program düzenleyen heyetin, üniversitelerle yapılacak görüşmeler öncesinde Türkiye Büyükelçisi Zekeriya Akçam'la görüştüğü, Bogor Ziraat Üniversitesi'yle fikir alışverişinde bulunulduğu hatırlatıldı.

Heyetin son olarak, dünya üniversiteleri sıralamasında ilk 100'e giren Bandung Teknoloji Üniversitesi yetkilileriyle görüştüğü kaydedildi.

Muhabir: Özkan Beyer

Yayıncı: Ebubekir Gülüm
Kaynak: AA