Okullarda Yarıyıl Tatili ve Karne Heyecanı

Aksaray'da merkez ve merkeze bağlı okullardaki toplam 59 bin 299 öğrenci karnelerini alarak yarıyıl tatiline girdi.

Merkez Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İlköğretim Okulu'nda karne dağıtım töreni düzenlendi.

Törene Vali Vekili Mehmet Mızrak, İl Jandarma Komutanı Albay Erdal Eren, Belediye Başkanı Nevzat Palta, Vali Yardımcısı Kubilay Ant, Emniyet Müdürü Mustafa Şahin ve Milli Eğitim Müdürü Lütfiye Deneri katıldı.

Törende konuşan Vali Vekili Mehmet Mızrak, çağın bilgi çağı olduğunu, öğrencilerin çağın gereklerine göre en iyi şekilde yetiştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Geleceğin teminatı olan öğrencilerin yetiştirilmesinde öğretmenlere güvendiklerini belirten Mızrak, ''Aksi halde Mısır'ın durumuna düşeriz. Mısır'a baktığımızda yeraltı yerüstü zenginlikleri, arazisi, ekonomisi yabancı devletlerin elinde kendi memleketinde yabancı gibiler. Bu bakımda Büyük Atatürk'ün de dediği gibi ilelebet sonsuza kadar yaşayabilmemiz için bu öğrencilerimizi bilgi çağına uygun yetiştirmemiz lazım'' dedi.

Belediye Başkanı Palta, öğrencilere tatili dinlenerek geçirmelerini, ancak kitap okumayı ihmal etmemelerini tavsiye etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Lütfiye Deneri de karnenin çocukların başarı ya da başarısızlık belgesi olmadığını, belirli bir dönemde okulda yapılan etkinlik ve uygulamalara ait çalışmaların belgesi olduğunu söyledi.

Karnenin bir durum tespit belgesi olarak sadece çocuğun kendisini değil, ailesini, çevresini ve eğitim çalışanlarını da doğrudan ilgilendirdiğini vurgulayan Deneri, başarının mutlu ettiğini ancak başarısızlığın da sorumlulukları arttırdığını ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından törene katılanlar tarafından 1. sınıf öğrencilerine karne ve hediyeleri verildi.

Muhabir: Adem Koçak / Ersin Altınsoy

Yayıncı: Murat Aslan
Kaynak: AA