Felçli 1. Sınıf Öğrencisi Oğuzhan Bozoğlu'nun Karnesi Evinde Verildi

Kırşehir'de 4 yıl önce geçirdiği trafik kazasında felç olan ve evinde eğitim alan İnönü İlkokulu 1. sınıf öğrencisi Oğuzhan Bozoğlu'nun karnesini İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata evinde verdi.

Ayata, okul yöneticileri ile birlikte Bozoğlu'nu Nasuhdede Mahallesi'ndeki evinde ziyaret etti.

Çok başarılı bir eğitim dönemi geçiren Oğuzhan'ı evinde ziyaret ederek karnesini vermeyi istediğini ifade eden Ayata, şöyle dedi:

''Bakanlığımızın uygulaması kapsamında bir öğretmenimiz Oğuzhan'ın evine gelerek eğitim veriyor. Öğretim konusunda her türlü desteği sağlıyor. Bu uygulama, eğitime ne kadar önem verildiğinin bir göstergesi. Hiç bir öğrencinin feda edilmemesi, evinde bile olsa çocuklara eğitim verilmesi, bir öğretmenimizin gelip onu yetiştirmesi, devletimizin yaptığı önemli işlerden birisi diye düşünüyorum. Öğretmenimize, ailesine çok teşekkür ediyorum. İnşallah, tedavisi olduğu zaman, 1-2 yıl içinde arkadaşlarıyla beraber okulunda olacaktır.''

Evinde karnesini alan Oğuzhan Bozoğlu da, çok mutlu olduğunu belirterek, ''Karne ve yanında da hediye aldım, çok mutluyum'' dedi.

Bozoğlu'nun öğretmeni Fatma Korkmaz da, Milli Eğitim Bakanlığı'nın evde eğitim programının takdire değer olduğunu vurgulayarak, ''Oğuzhan şu anda okula gidemiyor. Ama, ben her gün gelip onunla ders yapıyorum. İkimiz açısından da çok iyi. Oğuzhan'ı çok seviyorum. Sanırım o da beni seviyor. İnşallah, önümüzdeki yıllara hazır olup, normal eğitimine devam eder'' diye konuştu.

Ayata ve okul yöneticileri, konuşmaların ardından Oğuzhan Bozoğlu'na, karnesini ve yanlarında getirdikleri hediyeleri verdi.

Muhabir: Aykut Aktaş / Abdullah Yıldız / Orhan Canbulatel

Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
Kaynak: AA