Hakkari'de ''Hava Soğuk Ellerimi Tutar Mısın'' Kampanyası

Hakkari Üniversitesi öğrencileri tarafından başlatılan, ''Hava Soğuk Ellerimi Tutar mısın'' kampanyası kapsamında yeni yılda dünyaya gelen bebeklere giyim yardımı yapıldı.

Hakkari Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri, kış mevsiminin çetin geçtiği kentte, dar gelirli ailelerin çocuklarına destek olmak amacıyla bir süre önce yardım kampanyası başlattı.

Kampanyanın gazetelerde yer almasının ardından Türkiye'nin değişik bölgelerinden çok sayıda hayırsever, çocuklar için kışlık ayakkabı, mont ve giyim malzemesi gönderdi.

Yardım malzemelerini alan öğrenciler, 2013 yılının ilk saatlerinde Hakkari Devlet Hastanesi'nde dünyaya gelen bebeklere dağıttı.

Kampanya gönüllülerinden Hatice Özel, hayırseverler tarafından kendilerine gönderilen giyim malzemelerinin bir kısmını yeni doğan bebeklere dağıttıklarını belirterek, ''Yeni yılda doğum yapan 5 anneyi ziyaret ederek bebeklerine hediyeler verdik'' dedi.

Hastalardan Mehtap Tuncer de öğrencilere teşekkür ederek, ''5-6 saat önce bir erkek çocuğu dünyaya getirdim. Bebeğimin ismini Ayaz koyduk. Bu mutlu günümde bebeğime ilk hediye öğrencilerden geldi'' diye konuştu.
Kaynak: AA