PKK’lının Cenazesi Adıyaman’da Cemevine Getirildi

Diyarbakır’da düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderilen PKK’lı teröristlerden Fidan Doğan’ın cenazesi, memleketi Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesine bağlı Barış beldesine gönderilmeden önce Adıyaman’a getirildi.

PKK’lının Cenazesi Adıyaman’da Cemevine Getirildi
Diyarbakır’dan yola çıkan cenaze konvoyu yol güzergahındaki Adıyaman’da durdu. PKK’lı Fidan Doğan’ın tabutunu taşıyan cenaze aracı ve cenaze konvoya Diyarbakır’dan Adıyaman üzeri, Kahramanmaraş’a gidecek. Gece geç saatte Nurhak’ın Barış Beldesi’ne ulaşılacağı için cenaze gece Adıyaman’da bekletilecek.

Adıyaman Cemevine getirilen cenaze kadınların omuzlarında, zafer işaretleri ve sloganlar eşliğinde cemevi içerisine alındı. Burada sahneye bırakılan cenazenin başında kadınlar ve erkekler gözyaşı dökerken, Kürtçe ağıtlar yakıldı.

Cenazeyle birlikte BDP’li Gülten Kışanak, Ayla Akat Ata, Hasip Kaplan, İbrahim Binici de Adıyaman’a geldi.

Hasip Kaplan, yaşanan barış sürecini baltalamak isteyen şer odaklarının olduğunu belirterek, “Bu vahşi katliamı Paris’te de, bölgede de yüz binler protesto etti. Sahip çıktı. Bu süreci baltalamak isteyen, Türkiye’de barışı ve özgürlüğü bozmak isteyenlere Diyarbakır’daki yüz binlerin duruşu çok anlamlı bir cevaptı. Bu süreci eğer hepimiz hassasiyetle götürürsek barış sürecini, İmralı görüşmelerinde umarız sonuç alabiliriz. Hepimiz hassas bir dönemden geçiyoruz. Bu sorumlukla davranıyoruz. İnanıyoruz ki başarırız. Önümüzdeki hafta itibariyle önemli şeyler olabilir” dedi.

Cenazenin sabaha kadar cemevinde kalacağı ve sabah erken saatlerde Nurhak’a götürüleceği bildirildi.

Kaynak: İHA