Öğrencilerin Ulaşım Sorununu Vali Çözdü

Sinop Üniversitesi'nde okuyan öğrencilerin akşam ders çıkışlarından sonra, yurtlara dönüşleri sırasında yaşanan ulaşım sorunu Vali Ahmet Cengiz tarafından çözüldü.

Sinop Valisi Ahmet Cengiz başkanlığında Valilikte gerçekleştirilen toplantıda, kente 7 kilometre uzaklıkta bulunan Sinop Üniversitesi'ne bağlı fakültelerde okuyan öğrenciler tarafından yaşanan ulaşım sorunu şikayetleri değerlendirmeye alındı.

Öğrencilerin ulaşım sorunu nedeniyle mağduriyetlerinin çözümüne yönelik kendisine çok sayıda başvuru yapıldığını belirten Vali Cengiz, ''Özellikle Fen-Edebiyat Fakültesi'nde okuyan kız öğrencilerimiz kış aylarında akşam 18.00'den sonra kaldıkları yerlere dönüşlerde toplu taşıma hizmeti konusunda büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirtiyorlar. Biz de buna şahit oluyoruz. Yaptığımız toplantıda Valilik, Belediye, Üniversite ve Dolmuşçular Kooperatif Başkanlığı olarak hep birlikte bu sorunun acilen çözmemiz gerekiyor. Bu nedenle, hafta içi her gün Saat 18.00'den başlamak üzere Fen Edebiyat-KYK Şehir Merkezine gidecek şekilde ders bitimlerinde bir aracın hazır bekletilmesini kararlaştırdık ve böylece öğrencilerimizin mağduriyetini gidermiş olduk'' dedi

Toplantıya Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Albay Osman Coşkun, Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Barış Alkan ve Dolmuşçular Kooperatifi Başkanı Seyit Çetin katıldı.

Muhabir: Kenan Türkseven

Yayıncı: Dilek Sezen
Kaynak: AA