'osmangazi’deki Dönüşüm Bursa’nın Ufkunu Açacak'

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi’nin plansız olmadığını, kentsel dönüşüm için her kesimi dinleyeceklerini belirterek, “Osmangazi’deki dönüşüm Bursa’nın ufkunu açacak” dedi.

'osmangazi’deki Dönüşüm Bursa’nın Ufkunu Açacak'
Osmangazi Belediye Meclisi'nin eylül ayı toplantısında kentsel dönüşüm masaya yatırıldı. Kentsel dönüşüm çalışmalarında her kesimin görüşünü alacaklarını söyleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Osmangazi’de ne yapılabilir? İlçenin fotoğrafını çekmek istiyoruz. Bir şehri yıkıp yeniden yapmak mümkün değil. Biz Osmangazi’nin vizyonunu çizmeliyiz. Belli noktalarda başlamalıyız. 10-20-30 sene içinde şehrin bir yönde ilerlemesini sağlayacağız” dedi.

“OSMANGAZİ PLANSIZ DEĞİL”
Osmangazi’nin plansız bir şehir olmadığının altını çizen Dündar, kentsel dönüşümün kısa sürede olmayacağını, zaman dilimlerine ayıracaklarını söyledi.

Dündar, “Osmangazi’de 118 tane plan var. Ama bu planlar ne derece uygulanıyor? Bu planların hangi kısımları uygulanmıyor? Bunları görmek lazım. Bir ihale yaptık. Envarter çalışmalarını bir firmaya ihale ettik. 6 aylık süre içinde Osmangazi’yi elden geçirerek, ilçede Ne Var Ne Yok bunu bulacak. Zemin etütleri yaparak, bizlerin belediye olarak yapacağımız çalışmalara veri oluşturacak. Meclis üyelerimiz ve belediye çalışanlarımız Osmangazi’yi çok iyi biliyor. Doktora gittiğimizde bir tahlil yapıyoruz. Bu firmaya yaptığımız envarter çalışması da Osmangazi’nin tahlili olacak. Biz daha sonra Osmangazi’nin neresinde karın ağrısı var, nerede nezle var bunları çözeceğiz. Osmangazi’de güzel bir şehirciliğin başlamasını istiyoruz” diye konuştu.

“OSMANGAZİ BURSA’YA IŞIK TUTACAK”
Osmangazi’de yapılacak kentsel dönüşümün Bursa’nın ufkunu açacağını söyleyen Dündar, şöyle devam etti: “Çünkü eski Bursa burası. Buradaki doğru imar uygulaması, bundan sonraki süreçte Bursa’nın ve diğer ilçelere de örnek olacak. Bizler Bursa’da ileriye yönelik ufuk çizemiyorsak, bu şehir büyür, ama bizim kontrolümüz dışında büyüyecektir. Biz dönüşüm konusunda STK’ların yanı sıra belediyemizdeki her meclis üyesinin görüşünü alacağız. Şahsi görüşler olabilir. Onları da dinleyeceğiz. Bundan sonra bütün çalışmaları harmanlayarak güzel olumlu gelişmeler çıkacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

MHP Grup Sözcüsü Cemil Aydın, “Kararlı ve ciddi olunmalıdır. Kentsel dönüşüm halkla birlikte planlanmalı. Uzun süredir yok sayılmak istenilen akademik kuruluşların görüşleri alınmalıdır. Süreç şeffaf ve hesap verilebilir olmalıdır” ifadelerini kullandı.

“BÖYLE BİR TOPLANTIYI İLK DEFA YAPIYORUZ”
CHP Grup Sözcüsü Osman Ayradilli, Osmangazi’deki kentsel dönüşümün meclisin ortak kararı ile başlatılmasının önemli bir adım olduğunu söyleyerek, “Bu konuşmalar, bir belediye meclisi ruhuna bürünüyor gibi geldi bana. Bu yüzden kutlarım. Bu ciddi bir iş. 1989 yılından bu yana ilk defa böyle bir toplantı yapıyoruz. Biz hepimiz, ortak bir noktada anlaşıp, ortak bir noktayı bulup yola çıktık mı her şey kar topu gibi büyür” dedi.

Kaynak: İHA