Başkan Akgül Yatırımları Yerinde İnceliyor

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül bölge gezilerini aralıksız sürdürüyor.

Başkan Akgül Yatırımları Yerinde İnceliyor
Üç yılda ilçeye önemli yatırımlar kazandıran Başkan Akgül, Başkan Yardımcısı Ahmet Müfit Yıldırım, Fen İşleri Müdürü Orhan Ağa, Yapı Şube Müdürü Hasan Ünlü ve teknik personelle birlikte ilçede yapılan çalışmalarla birlikte, yapımına başlanan yeni projeleri yerinde inceleyip, bilgi aldı. Kartaltepe Kent Park, Misket Konak Park, Peyami Sefa Parkı, Türközü Kapalı Yüzme Havuzu ve Türközü Semt Stadyumu’nun çalışmalarını yerinde inceleyen Akgül, vatandaşların her türlü taleplerini dinleyip, projeler hakkındaki sorularını da cevapladı. Akgül, “Bu yatırımlar, ilçemize, sosyal kültürel ve ekonomik bağlamda ciddi katma değer sunacaktır”diye konuştu.

Hayata geçirdiği büyük projelerle adından sıkça söz ettiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, yatırımları yerinde incelemeye devam ediyor. Proje alanlarını gezerek, çalışmaları yerinde denetleyen Akgül, kaldırımdan asfalta, parklardan, Mamak’ta hayata geçirdiği dev projelere kadar pek çok noktada incelemelerde bulundu. Kartaltepe Kent Park inşaatından başlayan proje denetiminde çalışmalar hakkında bilgi alan Akgül, ardından sırayla Misket Konak Park, Türközü Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Türközü Semt Stadyumu, Peyami Sefa Parkı için yapılması gerekenler konusunda ekiplerine talimat verdi. Mamaklıların da Başkan Akgül’e ilgisi büyüktü. Projeler hakkında Akgül’den bilgi alan vatandaşlar hem sohbet etti, hem de Başkan Akgül ile bol bol fotoğraf çektirdi.

Başkan Akgül’ün çalışmaları denetlediği ilk proje yapımı yüzde 30 seviyesine gelen Kartaltepe Kent Park Projesi oldu. Birinci etabının çalışmaları devam eden projenin içindeki sosyal tesislerin yapımı devam ederken, projenin peyzaj çalışmaları da devam ediyor. Saimekadın’dan başlayıp Mamak Pazaryeri’nde son bulacak Kartaltepe Kentpark, Ankara’nın en büyük çocuk oyun alanını da içinde barındırıyor.160 dönüm alan üzerinde yapımı devam eden Kent Park Projesi içinde değirmen, panoramik müze, 100 metrelik şelale ve pierre lotti benzeri açık hava Türk Kahvehanesi yer alıyor. Kartaltepe’nin adını temsilen proje kapsamında alana hâkim olan bir tepeye 7 tonluk kartal figürü yerleştirilecek. Hatip Çayı’nın proje içinde kalan bölümü temizlenerek su aktivitelerine yer verilecek. Başkentliler de oluşturulan gölette gondolla gezme imkânı bulacak. Mamak’ın en büyük Kent Meydanı’nın oluşturulacağı çalışma kapsamında yeni bir şelale ve yürüyüş yolları yapılacak.

Başkan Akgül’ün çalışmaları yerinde incelediği bir diğer proje olan Misket Konak Park’ın yapımı yüzde 80 seviyesine geldi. Yirmi bin metrekare proje alanına sahip, Misket Mahallesi’nde yapımı devam eden proje’nin peyzaj ve dış cephe çalışmaları devam ediyor. Misket Konak Park’ta koşu yolları, yatay asansör, yürüyüş bandı, seyir terasları, halkın sosyal ve kültürel amaçla kullanabileceği mahalle konağı, anfi, 2 adet düğün salonu, çok amaçlı salon, çocuk oyun alanı, fitness alanı, hanımlar lokali ve geniş rekreasyon alanı bulunuyor.

Yapımı yüzde 60 seviyesine ulaşan bir diğer projede Peyami Sefa Park Projesi.11 bin metrekare inşaat alanına sahip parkta koşu yolları, seyir terasları, sosyal tesisler, kanyonlar, süs köprüleri ve fitness aletleri bulunuyor.

Türközü Mahallesi’nde yapımı yüzde 75 seviyesine ulaşan Türközü Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi’nin dış cephe kaplama çalışmaları ve peyzaj çalışmaları devam ediyor.15 bin metrekarelik alanda yapımı devam eden spor kompleksi içinde bir adet kapalı spor salonu, biri açık, diğeri kapalı olmak üzere 2 adet halı saha, koşu yolu, 3 adet basketbol sahası, çocuk oyun alanı, fitness alanı, yürüyüş yolları, otopark ve daha birçok branşta spor yapmak üzere oluşturulan alanlar ile kafeteryalar yer alacak. Yılın 12 ayı hizmet verecek tesis Mamak’ın Spor Akademisi olacak.

Türközü Mahallesi’nde yapımına başlanan bir diğer çalışma da Türközü Semt Stadı.29 bin 6 yüz metrekarelik alanda çalışmalarına başlanan projenin kazı çalışmaları devam ederken, tribünlerinin de temel çalışmalarına başlandı. Arazi genel düzenlemesi gerçekleşen projede 2200 kişilik çift tribün, açık semt stadı, tribünler içinde idari ofisler, toplantı odası, sağlık odası, bay-bayan hakem odası, soyunma odası, VIP salonu, antrenman salonu, seyirci fuayesi, fitness alanı, çocuk oyun alanı, koşu yolu ve otoparklar bulunuyor.

Mamak’ı cazibe merkezi haline getirmek için yola çıktıklarının altını çizen Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, hizmet çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Akgül” Mamak, hayata geçirdiğimiz dev projeler ile bir değişim sürecine girdi ve Başkent Ankara’nın en gözde ilçesi haline geldi. Mamak artık, tercih edilen ve parmakla gösterilen bir yerleşim yeri oldu. Mamak’ı geleceğe taşıyacak proje ve yatırımları hayata geçirerek, proje üretip yatırım gerçekleştiriyoruz. Bu yatırımlar, ilçemize, sosyal kültürel ve ekonomik bağlamda ciddi katma değer sunacaktır”dedi

Kaynak: İHA