Çankaya, Metin Altıok Parkı’nı Açıyor

Çankaya Belediyesi, bu yıl 42 olarak hedeflediği parklarından birini daha 9 Eylül Pazar günü açıyor.

Çankaya, Metin Altıok Parkı’nı Açıyor
Halkın kullanımına açık konforlu alanlar konusuna önem veren Çankaya Belediyesi, Çankaya’daki atıl durumda bulunan birçok alanı kullanılabilir park ve yeşil alan haline dönüştürmekteki çalışmalarını sürdürüyor. Çankayalıların park ve yeşil alan taleplerini dikkate alarak Çankaya’ya yeni alanlar kazandıran Çankaya Belediyesi, mevcut 350 parktan ihtiyacı olan 100 parkın bakım onarım ve yeniden dizayn çalışmalarını da tamamladı.

Geçtiğimiz hafta Gazeteci Ünal Temizyürek Parkı’na görkemli bir açılış yapan Çankaya Belediyesi, bu hafta da Şair-Yazar Metin Altıok Parkı’nın açılışını yapacak. 2 Temmuz Madımak katliamından ağır yaralı olarak kurtulan, ancak yoğun bakımdan çıkamayarak, 9 Temmuz 1993’te Ankara’da yaşamını yitiren Metin Altıok’un adı Dikmen’de yapımı tamamlanan parkta yaşayacak. Sokullu Mehmet Paşa Mahallesi Muhtarlığı yanında inşa edilen park açılışının yanı sıra Çankaya Belediyesince yeniden yapılan muhtarlık binası açılışı da gerçekleşecek.

Yapımına başlanmadan önce harap halde olan alan, yeni düzenlemeden sonra yepyeni bir çehreye bürünerek, bölgeye renk kattı. Çankayalıların hizmetine sunulan ve 4578 metrekarelik alan üzerine inşa edilen parkta, 3383 metrekare yeşil alan, 73 metrekare spor alanı, 195 metrekare ve 68 metrekareden oluşan 2 çocuk oyun alanı, 95 metrekare basketbol sahası ile 380 metre uzunluğunda yürüyüş yolu, oturma birimleri ve pergolalar yer alıyor.

Park açılış öncesi semt sakinlerinin kulaklarına hitap etmek amacıyla planlanan türkü dinletisi ve aynı gün Sakarya Caddesi Yaya Bölgesinde yapılması planlanan Leman Sam konseri Afyonkarahisar'da meydana gelen patlama nedeniyle iptal edildi .
Kaynak: İHA