NATO Pa Başkanı Lamers, Kazakistan’da

NATO Parlamenterler Asamblesi Başkanı Karl Lamers, temaslarda bulunmak üzere Kazakistan’ın başkenti Astana’ya geldi.

NATO Pa Başkanı Lamers, Kazakistan’da
NATO Parlamenterler Asamblesi Başkanı Karl Lamers, temasları çerçevesinde ilk görüşmesini Kazakistan Dışişleri Bakanı Yerjan Kazıhanov ile gerçekleştirdi. Bakanlık binasında bir araya gelen ikili, Kazakistan ve NATO’nun ilişkilerini değerlendirdi.Görüşmede Kazakistan Dışişleri Bakanı Kazıhanov bölgesel ve küresel güvenlik konularında işbirliğinin önemini vurguladı.

Kazıhanov bu anlamda Kazakistan’ın bölgesel güvenlik çerçevesinde Afganistan’ın istikrara kavuşması adına, NATO’ya üye ülkelerle işbirliği içinde bu ülkeye yardımlarını sürdürdüğünü dile getirdi. Kazakistan’ın batılı ülkelerle askeri alanlarda da işbirliği yaptığını hatırlatan Kazıhanov, barışın sağlanması ve devamlılığı çerçevesinde müttefik ülkelerle birlikte düzenli olarak icra edilen uluslararası ‘Bozkır Kartalı-2012' tatbikatının bu ay içinde Almatı’da yapılacağını belirtti.

NATO Parlamenterler Asamblesi Başkanı Karl Lamers’in Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ve Kazakistan Meclis Başkanı Nurlan Nigmatulin ile de birer görüşme yapacağı bildirildi.