BBP Mkyk Üyesi Döngel'in Açıklaması

BBP Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Hüseyin Döngel, ''Bütçe açığı ve zamlar Türk ekonomisinin iyi yönetilmediğinin göstergesidir'' dedi.

Döngel, yaptığı açıklamada, Türkiye-nin bir vergi devleti olduğunu belirterek, ''Sağlıklı ve istikrarlı hiçbir ekonomik programı ortaya koyup sürdüremeyen başbakan ve ilgili bakanları her zaman olduğu gibi bugün de çareyi istikrarlı vergilendirmede bulmuştur. Bütçe açığı ve zamlar Türk ekonomisinin iyi yönetilmediğinin açık göstergesidir. Bütçe hedeflerinin tutmamasında hiçbir sorumluluğu olmayan vatandaşa yeni zam ve vergi yükü yüklemek haksızlıktır, adaletsizliktir'' diye konuştu.

Hükümetin vatandaşın yükünü hafifletmediğini iddia eden Döngel, sözlerine şöyle devam etti:

''Bugün 10 kuruşluk indirim yaptım diyorsun, yarın 26 kuruşluk zam yapıyorsun. ÖTV-leri yüzde 80-lere varan oranlarda arttırıyorsun, doğal gaza ve elektriğe zam geliyor diyorsun, sonra da halka Türk ekonomisinin durumunun iyiliğinden, büyüme hızımızın artışından, gayri safi milli hasılanın yükseldiğinden dem vurup elvan elvan tablolar çiziyorsun. Söylenenlerin millette karşılığı neden yok. Söyledikleriniz gerçekse bu zamlar neden yapılıyor- Millet gün geçtikçe daha da fakirleşmektedir. İş dünyası üretimini durdurur hale gelmiş, dar gelirli vatandaşlarımız çarşıya pazara çıkamaz hale düşmüş. Sen de diyorsun ki enflasyon düştü. Alım satım olmazsa elbette düşer.''

Muhabir: Yemliha Kurt

Yayıncı: Orhan Canbulatel
Kaynak: AA