Okulda Çocukların Güvenliğini Polican Sağlayacak

Erzurum Emniyet Müdürlüğü, hazırladığı 'Duyarlı Okul Güvenli Gelecek' projesiyle öğrencilere kendilerini tehlikelere karşı koruma yöntemlerini öğretecek.

Okulda Çocukların Güvenliğini Polican Sağlayacak
Toplum Destekli Polis (TDP) tarafından yürütülecek projenin kahramanı ise Polican olacak. Proje kapsamında 10 bin adet bilgilendirme kartı basıldı. Bu kartların üzerinde projenin kahramanı Polican’ın resmi yer alıyor.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, "İlimizde eğitim çağındaki çocuk ve gençlerimizin güvenli ve huzurlu bir ortamda yetiştirilmesi, şiddet olaylarına karşı korunması ve muhtemel şiddet olaylarının önlenmesi ile Polis-Öğrenci arasındaki iletişim kanallarının geliştirilmesi amacıyla 10 bin Cep-Kart basıldı." bilgisine yer verildi.

Bu kartların il merkezindeki ilköğretim okullarında dağıtılmaya başlandığı bildirildi.

Proje kapsamında oluşturulan Cep-Kartlar, Erzurum Emniyet Müdürlüğü’nün yeni yüzü Polican maskotunun da katımlıyla ilk defa Veyisefendi Mahallesi’nde bulunan 12 Mart İlkokulu’nda eğitim gören 200 öğrenciye dağıtıldı. Öğrenciler, Polican’a yakından ilgi göstererek, kendilerine verilen kartları dikkatle inceledi. Öğrencilerin 2012–2013 eğitim öğretim yılı boyunca kullanabileceği Cep-Kartın arka yüzünde, çocuklara yönelik, kendi güvenlikleri için yapması gerekenler, trafikte uyulması gereken kurallar, çevre temizliği ve emniyet kemer takmanın gerekliliği ilgili bilgiler yer alıyor. Projeyle öğrencilerin toplumsal kurallara yönelik duyarlılık oluşturulması amaçlanıyor. Ayrıca kartların üzerinde öğrencilerin haftalık ders programı ve tatil günleriyle ilgili çizelgeler de bulunuyor.