Karadenizde Balık Avı Yüz Güldürüyor

Karadeniz'de gerçekleşen bol balık avı, denizde avlanan balıkçının, tezgahları şenlenen satıcının ve ucuz balık yeme fırsatı bulan vatandaşın yüzünü güldürüyor.

Karadenizde Balık Avı Yüz Güldürüyor
Akçakocalı Balıkçı Adnan Özer yaptığı açıklamada, balık avı yasağının sona ermesiyle birlikte Karadeniz'de son yılların en verimli av sezonunun yaşanmaya başlandığı söyledi.

Yasak öncesi tezgahlarda çok az miktarda avlanan istavrit ve mezgitin yanı sıra genellikle somon, çupra ve levrek gibi kültür balığının satıldığını ifade eden Özer , "Av sezonunun başlamaıysla birlikte istavrit ve mezgit avında büyük artış yaşandı. Bunun yanı sıra özellikle bol miktarda palamut avlanmaya başlandı. Barbunya ve çinekop balığı da iyi miktarda avlanıyor. Kıyı balıkçılarımız yeni av sezonunda kıyıya bol avla dönüyor" diye konuştu.

Özer, istavrit ve palamut avından sonra hamsi avına başlanacağını belirterek, sezon başında balık avında yaşanan bereketin sezon sonuna kadar sürmesini dilediklerini kaydetti.

Satılan Balık fiyatının bol Avdan dolayı düştüğünü belirten Özer, "Denizde bereket, balık halinde canlılık ve mutfaklarda balık var. Vatandaşlarımız bütçesini zorlamadan evlerine balık götürüyor. Şu ana kadar yapılan bol balık avı hem bizim tezgahlarımızı, hem de vatandaşın sofrasını şenlendirdi. Balık avında ilk iki hafta Bereketli geçti. Bu durum hem bizim hem de vatandaşın yüzünü güldürdü. Şu anda balık avında biraz azalma gibi bir durum olsa da bu geçicidir" dedi.

Kaynak: İHA