2. Ulusal Turizimde İnovasyon Konferansı Yapıldı

İnovasyona Dayalı Bölgesel Turizm Stratejisi ve Eylem Planı’nın ilk altı aylık uygulama döneminin kamuoyu ile paylaşıldığı ve yapılan çalışmaların değerlendirildiği “2. Ulusal Turizm de İnovasyon Konferansı” Xanadu Otelde yapıldı.

2. Ulusal Turizimde İnovasyon Konferansı Yapıldı
Konferans Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okumasıyla başladı.

Düzenlenen Konferansa Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan ve çok sayıda davetli katıldı.

KUDAKA Genel Sekreteri Rıfat Altan yaptığı konuşmayla davetlileri proje planıyla ilgili olarak bilgilendirdi. Konferansta Mercan Turizm CEO’su Dr. Cüneyt Mengü de “Türkiye’nin 2023 Turizm Hedeflerinin Gerçekleşmesinde Turizm Önemi” konulu bir konuşma yaptı.

Vali Sebahattin Öztürk, “Bu tarz projelerin yapılması çok önemli. Bölgemiz yer altı zenginlikleri ve diğer tarım faaliyetleri açısından pek yeterli değil. Bu yüzden Turizme önem vermemiz gerekiyor. Bizim milli kaynağımız turizmdir.” diye konuştu.

KUDAKA Genel Sekreteri Rıfat Altan konuşmasında, “Bölgemizdeki turizm potansiyelini ortaya çıkaracak. Sizlere rehberlik edecek bir turizm stratejisinin hazırlanmasına karar verdik. Son derece katılımcı bir anlayışla Bölgede İnovasyona Dayalı Turizm Stratejisi ve eylem planı hazırlanıyor. Eylem planını 2023 yılına kadar hayata geçirilmesini planlıyoruz. Bu proje detaylı ve profesyonel bir çalışmadır.” dedi.

Konferansta 2012 yılı Şubat ayının sonunda Turizmi Geliştirme Komitelerinin kurulması ile uygulanmaya başlanan stratejinin ilk altı aylık dönemde gerçekleştirdiği faaliyetler komite temsilcileri tarafından sunuldu. Bölgede inovatif çalışmaları teşvik etmek ve örnek uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen 2012 Turizm de İnovasyon yarışması sonucunda Erzurum, Erzincan ve Bayburt illeri için başarılı bulunan turizm de yenilikçi özel sektör, kamu kurumu ve STK’lara ödülleri takdim edildi.

Öğleden sonra mevcut yapılan çalışmaların değerlendirildiği ve strateji uygulama çalışmaları için ileriki dönemlere ait görüşlerin belirttiği bir panel ile programa devam edilecek .
Kaynak: İHA